Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricolorii au ocupat locul cinci Rugbystul Sabin Strătilă, din Topraisar, a înscris patru eseuri pentru România la Europene

ro

30 Mar, 2013 00:00 1872 Marime text
Echipa națională de rugby Under-18 a României s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European de la Grenoble (Franța), seria A (al doilea eșalon valoric). Ieri, în ultimul meci, tricolorii au învins Cehia cu scorul de 30-7 (27-7), unul dintre eseurile României fiind reușit de Sabin Strătilă, de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța (în minutul 12, 17-0). Strătilă a fost titular, ca și colegul său de club Dumitru Papaiane, cum s-a întâmplat, de altfel, în toate cele trei partide susținute de România în Franța. Încercarea de ieri a lui Strătilă nu a fost singura a sa din competiție, jucătorul din Topraisar reușind alte trei în restul partidelor: 25-42 cu Rusia (unul) și 24-11 cu Belgia (două). Clasamentul final al seriei A a fost: 1. Spania (care a promovat în seria Elită), 2. Rusia, 3. Polonia, 4. Germania, 5. România, 6. Cehia, 7. Belgia, 8. Suedia.

Singurul arbitru român care oficiază în Franţa este constănțeanul Robert Andrei Diaconescu. „Cavalerul” de 30 de ani a avut prestații foarte bune în cele cinci meciuri la care a fost delegat până acum: central la Lituania - Croaţia 7-18 și Suedia - Cehia 8-28 şi mărginaş la Ţara Galilor - Scoţia 17-18, Luxemburg - Croaţia 16-18 și, ieri, la finala mică a Grupei A, Polonia - Germania 30-6. „După părerea mea, meciul a fost câștigat de polonezi încă de la vestiare. Și-au ales crampoanele potrivite pentru teren, spre deosebire de germani. În plus, au fost mai curajoși”, a declarat Robert, care își va încheia evoluțiile astăzi, când va conduce la centru Serbia - Lituania (meciul pentru locurile 5-6 la Grupa B). Astăzi, se va disputa și finala mare de la grupa de Elită, Franța - Anglia, iar interesul pentru acest meci este enorm. Partida se joacă pe arena de 30.000 de locuri a lui Grenoble (Stade des Alpes) și toate biletele s-au vândut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii