Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci, miercuri, la Constanţa FC Farul joacă pentru calificarea în sferturile Cupei României

ro

10 Feb, 2021 00:00 3222 Marime text

 
  • În două meciuri la rând în Cupa României, FC Farul Constanţa întâlneşte echipe de Liga 1.
  • Ultima dată când „marinarii” au jucat în optimile Cupei României a fost pe 8 noiembrie 2006.
  • În perioada de pregătire de iarnă, Farul a disputat şase amicale, înregistrând patru victorii şi două egaluri, golaveraj 24-1.
 
FC Farul Constanţa susţine miercuri, 10 februarie, primul meci oficial al anului 2021, întâlnind pe teren propriu, de la ora 14.30, Chindia Târgovişte (Liga 1), în optimile de finală ale Cupei României.
 
„Marinarii“, care ajung din nou în această fază a competiţiei după o pauză de 14 ani şi trei luni, au avut ca adversar în „16”-imile Cupei o altă formaţie de Liga 1, Academica Clinceni, de care au trecut cu 2-1 la Constanţa, iar acum speră să facă o altă victimă de lux. „Sunt foarte încrezător, la fel toți băieții și toți stafful, că putem să mergem mai departe și să fim o surpriză plăcută în această competiție”, a declarat portarul Farului, Cosmin Dur-Bozoancă. „Suntem foarte ambițioși și vrem să mergem mai departe. Dacă am reușit să batem Clinceni, de ce să nu învingem şi Chindia? Este o echipă bună, cu jucători cu experiență, însă într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice“, a arătat şi mijlocaşul Cosmin Bîrnoi. „Chindia este o echipă bună din Liga 1, dar sper să trecem de ei, să batem cum am făcut-o cu Clinceni și să ajungem în sferturi“, a completat atacantul Andrei Banyoi.
 

„Jucăm la victorie”

 
Chindia se află pe locul şapte în prima divizie, în timp ce FC Farul ocupă poziţia a 12-a în Liga a 2-a, dar aşteaptă trei puncte de pe urma meciului cu U Cluj, situaţie în care ar egala la puncte echipa clujeană, ocupanta poziţiei a şasea (ultima care duce în play-off). În perioada de pregătire de iarnă, Farul a disputat şase partide de verificare, înregistrând patru victorii şi două egaluri, golaveraj 24-1.
 
„Abordăm meciul din Cupa României cu încredere. Nu avem nimic de pierdut și sperăm să ne calificăm. Jucăm la victorie, este o șansă pentru noi să mergem în sferturi. Chiar nu avem nimic de pierdut și ne prinde bine acest meci înaintea reluării campionatului”, a menţionat veteranul Farului, mijlocaşul Liviu Mihai.
 

Gardoş, Rusescu sau Cristi Tănase, învinşi la Constanţa

 
În 16-imile Cupei României, „marinarii” au eliminat una dintre cele mai bune echipe din Liga 1 în acel moment, Academica Clinceni, formație aflată atunci (ca şi acum) pe locul 5 în prima ligă. Oaspeții litoralului, care veneau după patru victorii consecutive în campionat, iar în ultimele nouă partide primiseră gol doar de la FCSB, au avut în teren jucători cu numeroase prezențe în echipa națională a României și cupele europene, printre care Florin Gardoș, Raul Rusescu, Cristian Tănase și Paul Pîrvulescu. Acest succes a fost primul al antrenorului Farului, Ianis Zicu, împotriva unei echipe din Liga 1.
 

De la Basarab Panduru la Ianis Zicu

 
FC Farul nu a mai disputat optime de finală în Cupa României din 8 noiembrie 2006. „Marinarii” s-au duelat atunci, la Galați, în primele 16 echipe, cu Poli Iași, ambele echipe jucând în prima ligă. Farul era pregătită de Basarab Panduru, iar echipa din Copou îl avea pe banca tehnică pe Ionuț Popa. Poli s-a impus cu 1-0 (Onofraș 67) și a acces în sferturi. Pentru calificarea în optimi, Farul (antrenor, Ion Marin) învinsese în 16-imi, la Săcele, cu 4-1 (D. Gheară 36, Guriță 69, 80, Farmache 3  R. Bunică 86 - din penalty), divizionara secundă Gloria Buzău. 
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa
Paul Antoche - „Sperăm să obţinem o calificare istorică”


FC Farul Constanţa întâlneşte Chindia Târgovişte în Cupa României
Liviu Mihai - „Nu avem nimic de pierdut”


FC Farul Constanţa
Cosmin Bîrnoi - „Dacă am reușit să batem Clinceni, de ce să nu învingem şi Chindia?“


Farul Constanța
Ianis Zicu, la prima victorie ca antrenor contra unei echipe de Liga 1


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii