Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM - UCM Resita, derbiul pentru titlu

ro

21 Mar, 2009 02:54 1403 Marime text

Palmaresul întâlnirilor directe e favorabil echipei de pe litoral, care s-a impus şi în turul actualului campionat, chiar pe terenul bănăţenilor

În Liga Naţională de handbal masculin, soarta titlului s-ar putea decide o dată cu derbiul HCM Constanţa - UCM Reşiţa. Confruntarea dintre ocupantele primelor două locuri este programată astăzi, la Sala Sporturilor, în etapa a XXI-a.

Cu un avans de trei puncte în fruntea clasamentului, Handbal Club Municipal Constanţa poate rezolva, astăzi, soarta titlului în acest sezon. Formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi întâlneşte, în derbiul campionatului, principala urmăritoare, UCM Reşiţa. O victorie în acest meci ar duce echipa constănţeană la un avantaj de cinci puncte faţă de echipa reşiţeană, ceea ce ar scoate din lupta pentru primul titlu de campioană din istorie al trupei lui Aihan Omer. Pentru HCM, lupta nu se termină, pentru că, în cazul unui rezultat pozitiv, astăzi, va trebui să se bată cu Dinamo, care va urca pe locul secund, la patru puncte de constănţeni. Vicecampionii vor disputa pe terenul „alb-roşilor" următorul meci de campionat. UCM Reşiţa nu are amintiri plăcute de la precedentele meciuri cu HCM Constanţa. Palmaresul întâlnirilor directe e favorabil echipei de pe Litoral, care s-a impus şi în turul actualului campionat, chiar pe terenul Reşiţei. În etapa a VIII-a, constănţenii au câştigat la o diferenţă de un gol în Polivalenta reşiţeană. Acum, UCM Reşiţa are şansa unei revanşe, însă misiunea reşiţenilor e una foarte dificilă. Din lot va lipsi Irimescu, din cauza unei probleme medicale, iar Pârâianu şi Cuciula vor juca nerefăcuţi după accidentările suferite în partidele precedente. În plus, UCM Reşiţa are o problemă şi la capitolul portari, după cum recunoaşte principalul Aihan Omer. „La portari, încă am dubii mari. Nu găsim formula cea mai bună. Portarii noştri nu sunt în cea mai bună formă", a declarat selecţionerul Omer. În plus, Martin Prachar a fost convocat la naţionala Cehiei, într-un moment în care clubul reşiţean are mare nevoie de serviciile sale. UCM Reşiţa a făcut, însă, demersurile necesare pentru a-l aduce în timp util la echipă. Lotul reşiţenilor a sosit, joi seară, la Constanţa. Vineri, reşiţenii vor efectua un antrenament de acomodare în Sala Sporturilor. Partida HCM Constanţa - UCM Reşiţa este programată sâmbătă, de la ora 18.00. Înaintea acestui meci, liderul HCM Constanţa are 34 de puncte, în timp ce UCM Reşiţa ocupă poziţia secundă, cu 31 de puncte. Runda cu numărul 21 a Ligii Naţionale mai programează astăzi partidele: Universitatea Cluj - Dinamo Bucureşti, Steaua MFA Bucureşti - Poli Izometal Timişoara, HC Odorhei - Ştiinţa Municipal Bacău, CSM Medgidia - Pandurii Târgu Jiu, Minaur Baia Mare - Universitatea Bucovina Suceava, CS H&V Piteşti - CSM Oradea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii