Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul vrea să dispute două amicale săptămâna viitoare „Merităm să intrăm în play-off”

ro

19 Oct, 2013 00:00 2255 Marime text
Ion Răuţă, antrenorul principal al FC Farul, este de părere că, având în vedere cele arătate până acum pe teren în Liga a 2-a, echipa constănţeană merită să se califice în play-off. În acest moment, după opt meciuri disputate, Farul ocupă locul şase (ultimul care duce în primele şase), cu zece puncte, însă urmează două runde în care „marinarii” nu vor evolua în campionat. „Sunt mulţumit în parte de ce am realizat până acum. În afară de partida de la Slobozia, fotbalul practicat de noi a fost unul destul de bun, însă, din păcate, rezultatele nu au fost mereu cele aşteptate. Ca să fi fost mulţumit, ar fi trebuit să fi avut în jur de 15 puncte, iar foarte mulţumit mă declaram cu peste 15 puncte în clasament. Oricum, am demonstrat pe teren că nicio echipă nu ne-a fost superioară. Dacă gestionam bine şi anumite momente-cheie din câteva partide (cum ar fi cele cu Unirea Tărlungeni, CF Brăila sau Rapid Bucureşti), lucrurile ar fi stat altfel. În Giuleşti, după primele 15 - 20 minute în care miza meciului ne-a copleşit, am revenit şi am jucat foarte bine 40 - 50 de minute, în care am reuşit să egalăm de la 0-2. A venit însă finalul meciului, în care nu trebuia sub nicio formă să luăm gol, în prelungiri. Chiar dacă la acea fază eroarea de arbitraj a fost de netăgăduit, au contat şi gafele noastre de marcaj, atât la omul care a primit mingea, cât şi la cel care a şutat. Important este să învăţăm însă din greşeli”, a spus Ion Răuţă. Până la finalul anului, FC Farul va mai disputa opt meciuri, trei din tur şi cinci din retur, în ordinea: cu Rapid CFR Suceava (acasă, pe 2 noiembrie), cu Dunărea Galaţi (în deplasare), cu ACS Berceni (a) / cu Gloria Buzău (a, 2-1 în tur), cu Unirea Tărlungeni (d, 0-0), cu SC Bacău (a, 2-1), cu CF Brăila (d, 0-1) şi cu FC Clinceni (a, 0-3), această ultimă confruntare fiind pe 13 decembrie. Sezonul se va relua pe 8 martie 2014, cu etapa a 19-a, în care Farul va întâlni în deplasare CSMS Iaşi, echipă pe care a învins-o la Constanţa cu 1-0. „Urmează un calup de opt jocuri foarte importante, poate decisive în ce priveşte obiectivul nostru de a prinde play-off-ul. Dintre cele opt, cinci le jucăm acasă. Vrem să strângem cât mai multe puncte din aceste confruntări”, a mai spus Ion Răuţă.

S-a întors internaţionalul Farului

În ce priveşte lotul de jucători, Cristian Silvăşan, accidentat, are repaos total în aceste zile şi urmează tratament. Atacantul de 31 de ani ar avea ruptură fibrilară, dar încă nu se ştie dimensiunea acesteia. Antrenorii speră ca jucătorul să se refacă pentru partida cu Rapid CFR Suceava, iar dacă de luni - marţi Silvăşan ar începe alergările uşoare şi lucrurile ar evolua pozitiv, ar fi şanse să se refacă până la disputa de pe 2 noiembrie. Alţi constănţeni cu probleme medicale sunt Constantin Bumbac (ar urma însă ca de astăzi să revină la pregătire normală), Florin Buzea (dureri la spate) şi Georgian Butoi (la inghinali), ultimii doi fiind aşteptaţi ca de luni, 21 octombrie, să fie recuperaţi complet. Ieri a început pregătirea la club (după ce s-a întors de la echipa naţională Under-19) şi fundaşul dreapta Robert Băjan. Săptămâna viitoare, Farul intenţionează să dispute două meciuri amicale, miercuri şi sâmbătă, în funcţie de ce adversari va găsi.

Ce meciuri se joacă astăzi

Astăzi, de la ora 11.00, se joacă etapa a noua a campionatului, programul fiind: Unirea Slobozia - Rapid Bucureşti, FC Clinceni - Rapid CFR Suceava, CF Brăila - Dunărea Galaţi, SC Bacău - ACS Berceni şi Unirea Tărlungeni - Gloria Buzău. Farul şi CSMS Iaşi au rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 17p, 2. Clinceni - 13p, 3. Iaşi - 12p, 4. Berceni - 12p, 5. Slobozia - 10p, 6. Farul - 10p, 7. Buzău - 9p, 8. Suceava - 6p, 9. Tărlungeni - 5p, 10. Brăila - 5p, 11. Bacău - 4p, 12. Galaţi - 2p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii