Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa, ameninţată cu desfiinţarea „Îmi vine să urlu!“

ro

12 Jul, 2014 00:00 4554 Marime text
Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa trece prin clipe deosebit de grele. Practic, viitorul formaţiei atârnă de un fir de aţă, existând pericolul desfiinţării. În lipsa banilor, CSU Neptun nu se va înscrie în Liga Naţională, dar nici evoluţia în eşalonul secund nu este sigură. Mai multe jucătoare au plecat de la echipă, iar antrenorul Ion Crăciun este nemulţumit că a aflat printre ultimii de hotărârea conducerii.

„Este o situaţie neplăcută. Lipsa banilor ne face să nu ne înscriem în Liga Naţională, existând însă dubii şi în privinţa evoluţiei în Divizia A. Dacă nici în eşalonul secund nu vom putea juca, există pericolul desfiinţării. Noi încercăm, pe ultima sută de metri, să găsim fonduri. În situaţia de faţă, ne-am despărţit de mai multe jucătoare, fiind certe plecările lui Enescu, Sheiko, Ionescu sau Mărginean. În lot, mai avem vreo şapte - opt handbaliste, printre care şi Petrescu“, a declarat directorul executiv al CSU Neptun, Silviu Băiceanu.

Situaţia de la echipă l-a mâhnit peste măsură pe antrenorul principal Ion Crăciun. „Din păcate, deciziile s-au luat în spatele meu. Eu am aflat doar după ce li s-a dat drumul jucătoarelor. Am fost pus în faţa faptului împlinit. Fetele m-au anunţat primele. Plângeau. Ele nu voiau să plece de la Constanţa. Nu se poate aşa ceva, nu se poate rupe un grup şi o tradiţie de peste 35 de ani de primă ligă. Sunt oameni care şi-au sacrificat tinereţea la acest club. Am o mare durere în suflet. Îmi vine să urlu! Dar nu ştiu dacă vocea mea e auzită de cineva. Sau poate că la Constanţa mai sunt oameni care vor să ajute. După echipa de volei fete, anul acesta şi handbalul feminin a ajuns pe marginea prăpastiei. Şi vor urma şi alte cluburi. CSU Neptun nu avea voie să ajungă în situaţia asta. Am făcut eforturi foarte mari pentru a juca în Liga Naţională, în condiţii grele“, a spus Ion Crăciun.

„Mi-a lăsat un gust amar“

Pe marginea nemulţumirilor antrenorului, Silviu Băiceanu a afirmat: „Aş putea polemiza cu Ion Crăciun, dar nu o fac, întrucât consider că nu e fair. Cine ştie situaţia echipei ştie despre ce a fost vorba.“ În schimb, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, preşedintele Consiliului Director al clubului, a declarat: „Clubul are conducere executivă, din care eu nu fac parte. Este reprezentată majoritar de Silviu Băiceanu, un fost mare handbalist. Nu mi-a plăcut că Ion Crăciun nu a fost chemat la discuţii de conducerea executivă, aşa cum era normal. Lucrăm însă cu oameni. Mi-a lăsat un gust amar această situaţie. Performanţa rămânerii în Liga Naţională este cel puţin egală cu performanţa HCM-ului“.

„Asta e drama“

Preşedintele Consiliului Director al clubului a spus că problema este legată de modul în care se poate finanţa o asemenea echipă în condiţiile actuale de legislaţie. „Asta e drama. Trebuie întrebat acolo unde se fac legile. După ce nu a mai avut în spate combinatul şi Primăria Rm. Vâlcea, Oltchim a sucombat. Fetele şi antrenorii de la CSU Neptun s-au purtat admirabil. Au rămas în Liga Naţională în condiţiile în care, în ultimele meciuri, ne-am confruntat cu mari probleme de efectiv. Din păcate, nu avem de unde să luăm 400.000 de euro, plus alte cheltuieli. Am evaluat situaţia şi am ajuns la concluzia că nu putem evolua în eşalonul de elită al handbalului românesc. Nu vrem să ne batem joc de noi, de jucătoare şi de public. Să ne înscriem în prima ligă, iar după câteva etape, să fim în imposibilitatea de a da salariile. Analizăm dacă ne putem înscrie şi în Divizia A. Sportul de performanţă are nevoie de bani. Trebuie hotel, autocar deştept, supliment de hrană. În plus, nici publicul constănţean nu a dovedit un apetit deosebit pentru meciurile echipei feminine de handbal. Erau galerii ale echipelor oaspete care făceau spectacol la Constanţa, dărâmau Sala Sporturilor“, a mai spus prof. univ. dr. ing. Cornel Panait.        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Suporter 12 Jul, 2014 16:34 Pai nu erau suporteri fiindca publicul constantean s_a invatat sa vina doar la echipe care sunt sustinute financiar...i-a bagati niste bani ca la echipele de casa hcm si cvm, aduceti jucatoare mai valoroase si savedeti cum vor veni si publicul si rezultatele...nu este mare stiinta...si oricum, la fete au fost un nucleu de suporteri care au venit me i de meci si le-au sustinut pe jucatoare...iarbgaleriile alea care daramau sala sunt la fel ca cele ale hcm si cvm-ului locale - sustin echipa pe interes, v-ati prins?