Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța - CSU Neptun Constanta a avansat pe tabloul principal la FIBA 3x3 World Tour Utrecht (GALERIE FOTO)

ro

25 Sep, 2022 12:52 1300 Marime text
 

Echipa masculină de baschet 3X3 CSM Constanța - CSU Neptun Constanta a participat în Olanda la turneul World Tour Utrecht Masters 2022, trecând de calificări și avansând pe tabloul principal.
 
În preliminarii, formația constănțeană a înregistrat o victorie (21-20 cu Ventspils) și o înfrângere (20-21 cu Veneția). Pe tabloul principal, s-a confruntat cu Vienna (Austria) și Sakiai Gulbele (Lituania), cedând de fiecare dată, scor 15-21, respectiv 15-22.
 

Din 2014 o echipă românească nu mai ajunsese la un turneu 3x3 World Tour Masters.
 
După ani de muncă în care Constanța și-a adjucat titluri naționale 3x3, Cupe ale României 3x3 și o serie de turnee din circuitul Sport Arena Streetball, 3x3 CSM Constanța - CSU Neptun Constanța a fost prezentă la Utrecht prin patru nume dintr-o serie lungă de jucători care au pus umărul la construcția piramidei 3x3 în Constanța.
 
Folosind mai multe formule de-alungul sezonului 3x3 din care au făcut parte Nicu Ciucă, Vitalie Bălan, Christian Chițu, Cezar Bărăgău, Cristi Mâinea, Alexandru Coconea și subsemnații de la Utrecht, Andrei Oprean, Mario Lazăr, Dani Mâinea și Vlad Corpodean, Constanța a pus România pe harta 3x3 mondială.
 
Cu o zi infernală pentru grupa de calificare, timpul de refacere dintre meciuri a fost cel mai fatidic factor pentru toate echipele prezente în această grupă. Meciuri amânate la o distanță de 5 ore, după care meciuri la foc continuu pentru oricine ar fi câștigat. Iar Constanța s-a aflat în postura de echipă calificată în grupele principale, unde, după un timp de 4-5 ore în care trebuia să stea în stand by pentru debut, s-a calificat mai departe înscriind cel puțin 20 de puncte în primele două meciuri (20-21 vs Veneția și 21-20 vs Ventspils). Atitudinea băieților a fost exact cea care ne-a fost etichetă ani la rând: ambiție, devotament, plăcere pentru joc și mândrie de a reprezenta România oriunde. Constanța a fost printre uriași și a reprezentat România... și a făcut-o cu mândrie pentru toată suflarea 3x3 și pentru toți cei care privesc baschetul din tribune sau din fața ecranelor!
 
Felicitări tuturor băieților care au pus umărul la acest parcurs care a ajuns până aici,
 
Felicitări staff-ului, mulțumiri celor care au fost alături de acești băieți susținându-i necondiționat, de la organizatori la federații. Mulțumim Constanța, mulțumim România! Povestea continuă...!, este mesajul de pe pagina de Facebook „CSM Constanța Baschet“.  

 
Echipa cu care 3x3 CSM Constanța - CSU Neptun Constanța a fost prezentă la turneul World Tour Masters 3x3 Utrecht: Andrei Oprean, Mario Lazăr, Dani Mâinea și Vlad Corpodean, alături de ei fiind antrenorul Alexandru Olteanu și kinetoterapeutul Alexandru Oltean.
 
Citește și:
 
CSM Constanța - CSU Neptun Constanta 3x3 participă la turneul World Tour Utrecht Masters 2022 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii