Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:43 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cetăţean de onoare al Constanţei Ce a răspuns Ilie Floroiu, întrebat dacă i s-a propus să devină consilier al primarului Decebal Făgădău

ro

27 Nov, 2017 13:58 1681 Marime text
Consilierii locali au aprobat, astăzi, acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa lui Ilie Floroiu, directorul Clubului Sportiv Farul Constanţa, fost mare atlet.

Miercuri, 29 noiembrie, la Casa de Cultură din Constanţa, cu începere de la ora 17.00, va avea loc o festivitate cu ocazia împlinirii de către Floroiu (în aceeaşi zi) a vârstei de 65 de ani, dar şi cu ocazia încheierii activităţii de conducător al CS Farul.

Vine vremea când trebuie să punem punct. Pe data de 29 noiembrie, practic îmi încetează contractul de muncă, ieşind la pensie, conform legislaţiei în vigoare. Îndeplinesc condiţiile de pensionare în conformitate cu legislaţia în vigoare. Automat, trebuie să ies la pensie. Deocamdată, nu mi s-a propus să rămân în sistem. Rămâne după data de 30 să vedem ce se va întâmpla, pentru că sunt nişte paşi care trebuie făcuţi. N-am discutat cu Ministerul, deocamdată se urmează procedura. După aceea, probabil că vom discuta. Clubul Farul nu a început cu Floroiu, a precizat directorul clubului sportiv constănţean.


Întrebat de ziarişti dacă i s-a propus să fie consilier al primarului Decebal Făgădău, după ce va ieşi la pensie, Ilie Floroiu a spus:

Nu ştiu aşa ceva. Să discutăm însă toate problemele după data de 30, întrucât acum sunt concentrat asupra organizării acţiunii din data de 29.  


Ilie Floroiu a oferit amănunte asupra evenimentului de miercuri, de la Casa de Cultură:

Este un eveniment privat, organizat de mine. În urmă sunt 45 de ani de activitate sportivă şi profesională, dintre care numai trei ani nu sunt la CS Farul. Este o viaţă de om, în care m-am dedicat sportului. Am invitat prieteni şi colaboratori, din Constanţa şi din ţară, în jur de 180: campioni şi medaliaţi olimpici, mondiali şi europeni, foşti miniştri. Printre invitaţi, se numără Doina Melinte, Laura Badea, Camelia Potec, Francisc Vaştag, Simona Amânar (care deja a venit, e de aseară aici). Aştept răspuns şi de la Gabi Szabo

 
UPDATE: Primarul Decebal Făgădău a declarat că avea o discuţie cu ministrul Tineretului şi Sportului în sensul ca Ilie Floroiu să-şi continue totuşi activitatea în fruntea CS Farul. Făgădău a arătat că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, după înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Farul, Ilie Floroiu va conduce această structură sportivă şi va fi consilier al primarului municipiului Constanţa.     

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii