Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Viața și activitatea inginerului Dumitru Manole, cuprinse într-un volum lansat la Muzeul Național al Marinei Române (FOTO+VCIDEO)

ro

20 Dec, 2023 11:49 1516 Marime text






UPDATE 5:  Ciupină Victor Ciupină ( membru al AOȘR):

„Acest eveniment are loc într-o ambianță nemaipomenită . Avem ocazia să omagiem o personalitate.”. 

„Îl felicit pe Dumitru Manole pentru că poate să facă lucruri deosebite pentru Dobrogea și țară”.


UPDATE 5:
Ia cuvântul Ilie Floroiu:

„Astăzi avem o persoană care se pricepe la agricultură. Felicitări colectivului pentru realizarea acestui volum document.  Această carte merita să fie în viață pentru că din ea pot învăța mulți.

„Pentru că vin sărbătorile vă spun tuturor la mulți ani”, a urat acesta în final.  Ilie Floroiu îi oferă un cadou lui Dumitru Manole


UPDATE 4: Vorbește Dumitru Manole, autorul cărții.

Cu toate greutățile pe care le-am avut, am terminat liceul. Sportul a fost o delectare”.

În continuare, Dumitru Manole  evocă momentele din perioada în care era fotbalist.

În ceea ce privește agricultura, el spune că a avut profesionalism și seriozitate.

UPDATE 3: Ia cuvântul Valentin Ciorbea. El explică cum a apărut această carte.

„La un moment dat i-am propus lui Dumitru Manole să facem această carte, motivând că activitatea de agronom și cea de cercetare merită cuprinse între două coperți”, spune Ciorbea. „I-am spus că văd această carte în ediție bilingvă pentru că Dumitru Manole este cunoscut în State, are titlul de cetățean de onoare al statului Nebraska. Traducătorul este Nicoleta Stanca. Cartea îl ia pe domnul Manole și îl duce prin viață și activitatea domniei sale. Agricultura rămâne o ramură importantă pentru Dobrogea și România ” , a adăugat el.

Valentin Ciorbea îl vede pe autorul Domnul Manole ca un brand.„ Mulți tineri au învățat de la dânsul tainele agriculturii performante”, spune Ciorbea

UPDATE 2: Ia cuvântul Adrian Bavaru, membru în Asociația Oamenilor de Științe din România. Adrian Bavaru a fost coleg de liceu cu Dumitru Manole
Precizează că Dumitru Manole a fost pasionat de sport.

„Vreau să punctez că Dumitru Manole a urmat o facultate pe care și-a dorit-o și de-a lungul vieții a rămas agronom”, spune acesta.

„Mi-a plăcut în această carte că amintește de cele mai importante momente ale vieții lui”, a adăugat el. „Am văzut interesul pe care l-a avut numai și numai despre agricultura dobrogeană. Domnul Manole a publicat multe lucrări legate de agricultură, a publicat peste 90 de lucrări în reviste de specialitate. Cred eu că el are încă putere de muncă”,  a punctat vorbitorul.


UPDATE 1: Începe un film dedicat vieții și activității inginerului Dumitru Manole.

Iau loc la prezidiu Adriana Croitoru, Adrian Bavaru, Valentin Ciorbea și Dumitru Manole.

Adriana Croitoru: „Numele autorilor care semnează volumul sunt o garanție a succesului”


 
  • Astăzi, 20 decembrie 2023, Muzeul Național al Marinei Române în colaborare cu AOȘR (Asociația Oamenilor de Știință din România) filiala Constanța lansează volumul „Inginerul dr. Dumitru Manole. Vocația comuniunii științifice cu ogorul dobrogean”/„Engeneer dr. Dumitru Manole. The vocation of the scientific communion with the dobrogean field”
Autorii acestui volum sunt Valentin Ciorbea și Luminița Stelian.

Cartea a fost publicată la Editura AOȘR (2023) într-o ediție bilingvă română – engleză.

„Inginerul dr. Dumitru Manole. Vocația comuniunii științifice cu ogorul dobrogean”/„Engeneer dr. Dumitru Manole. The vocation of the scientific communion with the dobrogean field” este prezentat de: directorul MNMR comandor Marius – Laurențiu Rohart (moderator al activității); prof. univ. dr. Andrian Bavaru (membru de onoare AOȘR) și prof. univ. dr. Valentin Ciorbea (membru titular AOȘR).

Evenimentul editorial începe la ora 12:00 și va fi animat de prezența lui Dumitru Manole, a cărui viață și activitate au devenit subiect de carte.

Citește și
Virgil Andriescu, o nouă apariție editorială. Volumul „Întâmplări adevărate cu și fără chițibușuri” este lansat la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii