Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Floroiu a încetat colaborarea cu CSM Constanța

ro

14 Feb, 2023 15:24 2557 Marime text


Fostul mare sportiv Ilie Floroiu nu mai este președintele de onoare al CSM Constanța, postură în care fusese prezentat pe 25 noiembrie 2022.

A fost decizia mea de a înceta colaborarea cu CSM Constanța, cu data de 3 februarie a.c. Îi doresc mult succes clubului în continuare, a declarat Ilie Floroiu.


Multiplu campion și recordman la atletism, Ilie Floroiu (70 de ani) a fost prezentat ca președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanța cu ocazia unui eveniment care a avut loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța și de la care nu au lipsit Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Ilie Floroiu a rămas în istoria sportului românesc și prin cele două recorduri naționale, la 5.000 m și 10.000 m, care în vara acestui an vor împlini 45 de ani de când stau în picioare! Cele două performanțe sunt extraordinare, din 1978, de când au fost stabilite, nu numai că niciun sportiv român nu a reușit să le doboare, dar nici măcar nu s-a apropiat de ele.  

Născut în județul Tulcea, dar stabilit de mulți ani la Constanța, legendarul sportiv, fost director al CS Farul Constanța, dar și ex-președinte al Federației Române de Atletism, a stabilit recordul la 5.000 de metri (13:15.0) cu ocazia Campionatului Naţional de la Bucureşti, iar cel de la 10.000 de metri (27:40.06), la Praga, la Campionatul European.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


LIVE VIDEO+TEXT
„Transferul anului!“. Legendarul Ilie Floroiu, prezentat ca președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii