Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul României Fotbalista constănțeană Florentina Olar Spânu a reînceput fotbalul în Danemarca. Și-a întâlnit fosta echipă

ro

10 Jun, 2020 00:00 3801 Marime text

• Florentina Spânu a început fotbalul la SN Constanța, fiind descoperită de Ion Zlate
• În străinătate, fotbalista a mai evoluat Italia și în Cipru   
• Ea a jucat și în Liga Campionilor
 
Aflată de mai mulți ani în Danemarca, fotbalista constănțeană Florentina Olar Spânu a reînceput meciurile oficiale, după pandemia de coronavirus.
Căpitanul echipei naționale a României, Florentina joacă acum la o altă echipă, FC Nordsjælland (din Farum), precedenta sa formație fiind Fortuna Hjørring, cu care a cucerit mai multe trofee interne (printre care câteva campionate) și cu care a evoluat inclusiv în Liga Campionilor. În prima etapă din turneul play-off al campionatului,  FC Nordsjælland a jucat chiar contra formației Fortuna Hjørring, liderul clasamentului, iar Florentina, chiar dacă a fost titular integralist în duelul cu fosta sa echipă, nu a putut împiedica eșecul lui FC Nordsjælland cu 0-2.  


Declarată cea mai bună jucătoare din Danemarca


În vârstă de 34 de ani, galonata jucătoare română a fost descoperită la Constanţa, în urmă cu peste 20 de ani, de regretatul antrenor Ion Zlate, iar primii paşi în fotbal i-a făcut la echipa SNC. În afară de Danemarca și de România (unde, în afară de SNC, a mai purtat tricoul CFF Clujana Cluj), Florentina a jucat şi în Italia, la SS Lazio Calcio Feminille. şi în Cipru, Apollon Ladies. În Danemarca a ajuns în 2013, la Fortuna Hjørring, iar evoluțiile foarte bune și de la această echipă i-au adus și titlul de cea mai bună jucătoare din Danemarca. Constănțeanca poartă de ani buni banderola la echipa naţională, iar mulţi o consideră cea mai valoroasă jucătoare din istoria fotbalului românesc! Florentina este căsătorită și are un băiețel, Patrick, familia sa fiind cu ea în Danemarca. 

„Mă trata ca pe fiica dumnealui “   


Fotbalista își aduce aminte cu nostalgie și plăcere de începuturile sale în fotbal, la Constanța, când, la 13 ani, era selecţionată de Ion Zlate de la Şcoala 10 din Constanţa. „Şi acum îmi amintesc cum regretatul Ion Zlate căuta fete interesate de practicarea fotbalului în cadru organizat. Aşa s-a întâmplat şi cu mine. Eram la şcoală, în timpul orei de religie, iar dumnealui a intrat în clasă întrebând de Florentina, la recomandarea unor colegi de-ai mei de şcoală cu care obişnuiam să bat mingea în pauză, înainte sau după ore! Domnul Zlate a avut mare încredere în mine, mă trata ca pe fiica dumnealui. Datorita dânsului am ajuns la Naţionala mare a României la o vârstă fragedă. Nu aveam 16 ani împliniţi, vârsta la care poţi juca în competiţii oficiale la nivel internaţional, dar eram convocată la fiecare acţiune a reprezentativei, ceea ce era grozav! Mă antrenam cu jucătoare de top. Ion Zlate a fost cel care m-a descoperit şi lui trebuie să îi mulţumesc pentru ce am ajuns!”, spune Florentina.

Sursa foto: Facebook (FC Nordsjælland)

Citește și:

Căpitanul Naționalei Constănțeanca Florentina Olar - Spânu, despre campania „Play at home with Playmakers“, lansată de UEFA și Disney
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii