Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalista constănțeană Florentina Olar Spânu a câștigat Cupa Danemarcei cu FC Nordsjælland (galerie foto + video)

ro

07 Jul, 2020 00:00 4093 Marime text
  • În finala Cupei Danemarcei, FC Nordsjælland a învins FC Thy-Thisted Q.
  • Florentina Olar Spânu a început meciul în primul 11.
  • În afară de câștigarea Cupei, FC Nordsjælland s-a clasat pe locul trei în campionat.
 
Fotbalista constănțeană Florentina Olar Spânu, căpitanul echipei naționale a României, continuă să cucerească trofee în Danemarca, sportiva de 34 de ani intrând în posesia Cupei Danemarcei și cu actuala sa formație, FC Nordsjælland.

Una dintre cele mai bune fotbaliste ale campionatului din țara nordică, Florentina a fost titular în finala Cupei, în care FC Nordsjælland a dispus cu 1-0 de FC Thy-Thisted Q. În semifinale, de asemenea cu fotbalista constănțeană în primul 11, FC Nordsjælland învinsese cu 2-1 Fortuna Hjorring, echipa de la care Florentina s-a transferat la FC Nordsjælland. În condițiile în care aceată echipă e una tânără, nou promovată, câștigarea Cupei (primul trofeu din istoria clubului, la secția de fotbal feminine) și clasarea pe locul trei în campionat din primul an sunt performanțe importante. FC Nordsjælland și-a asigurat treapta a treia a podiumului în prima ligă a Danemarcei după ce a învins cu 1-0 FC Thy-Thisted Q, echipă pe care, ulterior, a învins-o cu același scor în finala Cupei! 

La anul, speră să iasă campioane


„Am avut un parcurs bun în campionat, fiind la un moment dat pe primul loc în clasament. Din păcate, am pierdut puncte importante, probabil lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Suntem un grup tânăr, poate cu excepția mea (râde), dar cu mult potențial. Sperăm că anul viitor ne vom clasa pe primul loc! Fără doar și poate, îmi doream ca medalia să aibă cu totul o altă culoare, dar în același timp consider că este o performanță notabilă pentru o echipă nou promovată”, a declarat Florentina Olar Spânu, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, înainte de finala Cupei.


„Fericirea are chipul tău!“


Ulterior, FC Nordsjælland a câștigat trofeul, prilej de mare bucurie pentru Florentina, pentru colegele sale și pentru toți cei de la echipă. După meci, pe teren, în vestiar, dar și în autocar, fotbalistele au dat frâu liber bucuriei, cântând din toată inima „We are the champions“. Florentina i-a avut alături de ea la meci pe soțul ei, Rareș, și pe fiul lor, Patrick, pe care căpitanul selecționatei Româinei l-a luat cu ea și la pozele de grup cu echipa. Fotbalista constănțeană a postat pe Facebook câteva poze de la meci, dar și alături de soț și băiețel, cu mesajul „Fericirea are chipul tău!“. Aflată de mai mulți ani în Danemarca, din 2013, Florentina Olar Spânu a cucerit cu Fortuna Hjorring mai multe trofee interne (printre care câteva campionate) și a evoluat inclusiv în Liga Campionilor. Evoluțiile foarte bune de la această echipă i-au adus și titlul de cea mai bună jucătoare din Danemarca. Cupa cucerită cu FC Nordsjælland a fost a treia a Florentinei în Danemarca și a 11-a din palmaresul ei!     

Sursa foto și video: Facebook (FC Nordsjælland și Florentina Olar Spânu)    

Citește și:

Și-a învins fosta echipă Fotbalista din Constanța Florentina Olar Spânu s-a calificat cu FC Nordsjælland în finala Cupei Danemarcei (video)
https://www.ziuaconstanta.ro 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii