Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul echipei naționale Fotbalista constănțeană Florentina Olar Spânu, medalie de bronz cu FC Nordsjælland, în Danemarca (galerie foto)

ro

23 Jun, 2020 00:00 2566 Marime text
  • Florentina Olar Spânu joacă în Danemarca din anul 2013.
  • Sportiva născută la Constanța a fost declarată cea mai bună fotbalistă din campionatul danez.
  • Florentina a început fotbalul la SN Constanța, sub bagheta lui Ion Zlate.


Fotbalista constănțeană Florentina Olar Spânu, căpitanul echipei naționale a României, continuă să se afle în prim planul fotbalului danez, urcând pe podium și cu noua sa echipă, FC Nordsjælland (din Farum).

Aflată în primul sezon în prima ligă daneză, FC Nordsjælland, având-o piesă de bază pe Florentina (purtătoarea tricoului cu numărul 11), a obținut medalia de bronz, asigurându-și locul trei după victoria cu 1-0 în fața formației FC Thy - Thisted. Lupta la titlu o vor da Fortuna Hjorring (fosta echipă a constănțencei) și Brondby. Aflată de mai mulți ani în Danemarca, din 2013, Florentina Olar Spânu a cucerit cu Fortuna Hjorring mai multe trofee interne (printre care câteva campionate) și a evoluat inclusiv în Liga Campionilor. Evoluțiile foarte bune de la această echipă i-au adus și titlul de cea mai bună jucătoare din Danemarca.
 

În afară de România și Danemarca, a mai jucat în Italia și în Cipru

În vârstă de 34 de ani, galonata jucătoare română a fost descoperită la Constanţa, în urmă cu peste 20 de ani, de regretatul antrenor Ion Zlate, iar primii paşi în fotbal i-a făcut la echipa SNC. În afară de Danemarca și de România (unde, pe lângă SNC, a mai purtat tricoul CFF Clujana Cluj), Florentina a jucat şi în Italia, la SS Lazio Calcio Feminille. şi în Cipru, la Apollon Ladies. Constănțeanca poartă de ani buni banderola la echipa naţională, iar mulţi o consideră cea mai valoroasă jucătoare din istoria fotbalului românesc! Florentina este căsătorită și are un băiețel, Patrick, familia sa fiind cu ea în Danemarca.
 

Tatăl ei a făcut box de performanță

Florentina a jucat la SNC timp de doi ani, între 1998 şi 2000, perioadă în care echipa de pe litoral a devenit vicecampioană a României. „Alcătuiam un grup frumos, care iubea fotbalul. Nu aveam nicio pretenţie financiară. Ion Zlate făcea eforturi supraomeneşti pentru a ţine formaţia în viaţă. Am ieşit vicecampioane, deşi nimeni nu ne dădea vreo şansă. Am jucat alături de fotbaliste precum Elena Pavel, Niculina Radu, Nicoleta Lincu, Diana Gidu, Ancuţa Fulea, Anca Drăghici, Valentina Pruteanu, Luminiţa Iacov, Lavinia Lefterică, Vasilica Molan, Viorica Chiţicariu, Florenţa Tănase, Nicoleta Zorilă şi multe altele. Dintre ele, multe s-au retras. În afară de mine, Elena Pavel cred că e singura care mai joacă, în Spania. Multe dintre ele au devenit mămici. De actuala echipă feminină de fotbal a Constanţei, Selena SN, se ocupă Niculina Radu şi Diana Gidu, pentru care am un respect deosebit “, spunea Florentina, acum patru ani. Fotbalista are o soră mai mare, iar tatăl lor, Tudor Spânu, a fost sportiv, făcând box de performanţă la Constanţa.

Sursa foto: Facebook (FC Nordsjælland)


Citește și:

Florentina Olar Spânu, căpitanul echipei naţionale Cea mai bună fotbalistă a campionatului danez este din Constanţa (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii