Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana din Mihail Kogălniceanu, stabilită în Suedia Maria Butcaru, aur la Cupa Scandinaviei de Taekwondo WTF

ro

31 Jan, 2017 00:00 3721 Marime text
Continuă seria fastă în concursurile de Taekwondo WTF a tinerei luptătoare Maria Butcaru (originară din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, dar stabilită, alături de familie, în Suedia). 
 
După medalia de bronz cucerită la Openul Germaniei, de la Hamburg, la categoria -51 kg junioare B, sportiva de 13 ani a participat la Cupa Scandinaviei, unde s-a clasat şi mai bine, cucerind aurul, la capătul a trei partide în care şi-a dovedit superioritatea faţă de adversarele sale. În prima partidă, Maria a învins cu 6-5 o sportivă din Danemarca, apoi a trecut de o finlandeză, iar în finala A a dispus cu 5-3 de o altă luptătoare din Finlanda. Competiţia s-a desfăşurat la Trelleborg, un oraş din sudul Suediei. La clubul la care se pregăteşte Maria Butcaru la Goteborg, WTF Lejon Taekwondo, antrenor-coordonator este un maestru iranian, Ahmed Talabani.
 
Maria Butcaru a fost lansată de secţia de Taekwondo a Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, iar de aproape trei ani se află în Suedia, unde a continuat practicarea sportului. Colectivul tehnic al secţiei de Taekwondo WTF de la CSC Mihail Kogălniceanu este format din antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Palangă, sportivii clubului obţinând, an de an, rezultate importante, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Pe lângă sprijinul solid pe care clubul sportiv îl primeşte din partea Primăriei Mihail Kogălniceanu, sportivii apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu.
 
Sursa foto: Facebook

Citeşte şi:

Stabilită în Suedia: Luptătoarea Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, a luat bronz la Openul Germaniei de Taekwondo WTF (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii