Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trees need people. Constanța Restart“ Tratament de specialitate pentru copacii plantați până acum în Constanța

ro

18 Aug, 2018 00:00 2555 Marime text
Arborii care au fost plantați în cadrul campaniei „Trees need people. Constanța Restart“ au fost supuși unui tratament fitosanitar. „Cu ajutorul specialistului Dan Dorofte Dan, am aplicat un tratament de specialitate tuturor copacilor plantați până acum în Constanța. Vreo 105. Să crească mari și sănătoși. Fapte, nu vorbe“, a scris pe Facekook avocatul Cătălin Filișan, inițiatorul campaniei „Trees need people. Constanța Restart“.
 
Inițiativa, care îi aparține avocatului Cătălin Filișan, are ca scop îmbunătățirea calității aerului respirat de constănțeni, precum și educarea populației în spiritul protejării mediului înconjurător.
 
Reamintim cititorilor ZIUA de Constanța că prima acțiune din cadrul campaniei a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulți voluntari care au reușit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acțiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari față de cei prezenți la acțiunea precedentă. Aceștia au reușit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri. De asemenea, al treilea eveniment din cadrul
campaniei „Trees need people. Constanța Restart“ a avut loc pe data de 4 august, în parcul din zona Gării din Constanța. Voluntarii au montat atunci 120 de tutori. A patra acțiune este programată pentru data de 25 august, în parcul Tăbăcărie.
 
„Sloganul acțiunilor a fost și este «Fapte, nu vorbe». Aceste acțiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică și nu dorim politizarea faptelor noastre. Ne vedem, pe data de 25 august, în parcul Tăbăcărie - intrarea dinspre City Mall - vom îngriji copacii tineri și vom monta tutori pentru a le induce o creștere dreaptă și pentru protecția acestora. Această acțiune nu urmărește o finalitate politică; nu facem politică și nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanța, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filișan.
 
Citește și: 
 
„Iubim Constanța, doar atât!“ Acțiune în cadrul campaniei „Trees need people. Constanța Restart“, în parcul Tăbăcărie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii