Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 20 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Acțiunea de montare a tutorilor și de îngrijire a copacilor continuă în Parcul Tomis II. Participare impresionantă (galerie foto)

ro

22 Sep, 2018 10:10 1276 Marime text

O nouă acţiune „Trees need people - Constanţa Restart” are loc în aceste momente, în Parcul Tomis II. Vor fi montaţi tutori pentru a induce o creştere dreaptă şi pentru a proteja copacii.

Spre deosebire de celelalte acţiuni, la evenimentul de astăzi sunt prezenţi zeci de constanţeni care au dat dovadă de spirit civic.

Inițiativa aparține avocatul Cătălin Filişan și are drept scop îmbunătățirea calității aerului respirat de constănțeni, precum și educarea populației în spiritul protejării mediului înconjurător.

Despre „Trees need people - Constanţa Restart”

Promotorul acestei iniţiative, Cătălin Filişan, povesteşte cum s-a născut acest proiect: „Am pornit această mişcare atunci când am realizat că viitorul copiilor noştri depinde de ceea ce facem noi astăzi şi că indiferenţa şi lipsa de implicare din prezent afectează perspectiva unei dezvoltări normale a ceea ce iubesc - copiii si oraşul Constanta. Prin muncă, seriozitate şi bună-credinţă, putem schimba - puţin câte puţin - un colţ dintr-un parc, o stradă sau un cartier, putem schimba modul în care copiii percep oraşul, îi putem face să îl iubească, să îl îngrijească, să îşi dorească să locuiască aici, dar şi să ducă mai departe ceea ce am început noi.
 
Am început prin plantarea unui copac în Constanţa în 2016. În 2018 am reuşit plantarea a 105 copaci, şi, mai apoi, montarea a 682 de tutori pentru a ajuta copacii tineri să crească drept şi pentru a-i proteja. Toate acestea le-am făcut împreună cu cei care au înţeles că viitorul se clădeşte prin muncă şi nu prin vorbe“.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii