Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:34 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trees need people. Constanţa Restart“ Copacii plantaţi în cartierul Km 4-5, îngrijiţi cu responsabilitate (galerie foto)

ro

21 Aug, 2018 00:00 1759 Marime text
Cei 90 de copaci plantaţi pe 18.04.2018 în cartierul Km 4-5, în spatele noului Lidl, sunt îngrijiţi cu multă responsabilitate şi pricepere. Zilele trecute, au fost refăcute şaibele la fiecare copac, cosită iarba si adunate resturile vegetale.
 
„Mulţumim lui George Coman pentru îngrijirea celor 90 de copaci plantaţi pe 18.04.2018 în cartierul Km 4-5, în spate la noul Lidl. Au fost refăcute şaibele la fiecare copac, cosită iarba şi adunate resturile vegetale, plus gunoiul aruncat de cetăţenii nesimţiţi. Fapte, nu vorbe!“, a scris pe Facebook avocatul Cătălin Filişan.
 
În luna iunie, avocatul Cătălin Filişan a iniţiat campania “Trees need people. Constanţa Restart“, care are drept scop îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de constănţeni, precum şi educarea populaţiei în spiritul protejării mediului înconjurător.
 
Reamintim cititorilor ZIUA de Constanţa că prima acţiune din cadrul campaniei a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulţi voluntari care au reuşit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acţiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari faţă de cei prezenţi la acţiunea precedentă. Aceştia au reuşit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri. De asemenea, al treilea eveniment din cadrul campaniei “Trees need people. Constanţa Restart“ a avut loc pe data de 4 august, în parcul din zona Gării din Constanţa. Voluntarii au montat atunci 120 de tutori. A patra acţiune este programată pentru data de 25 august, în parcul Tăbăcărie.
 
„Sloganul acţiunilor a fost şi este «Fapte, nu vorbe». Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Ne vedem, pe data de 25 august, în parcul Tăbăcărie - intrarea dinspre City Mall - vom îngriji copacii tineri şi vom monta tutori pentru a le induce o creştere dreaptă şi pentru protecţia acestora. Repet, această acţiune nu urmăreşte o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filişan.
 
Citeşte şi:
 
„Trees need people. Constanţa Restart“ Tratament de specialitate pentru copacii plantaţi până acum în Constanţa
 
„Iubim Constanţa, doar atât!“ Acţiune în cadrul campaniei „Trees need people. Constanţa Restart“, în parcul Tăbăcărie

Ti-a placut articolul?

Comentarii