Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:03 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu live „Trees need people. Constanţa Restart“. În anul Centenar, au doborât record după record. Au plantat 240 de copaci şi au montat 882 de tutori pentru protecţia arborilor tineri (galerie foto)

ro

05 Dec, 2018 00:00 2391 Marime text

 


Cătălin Filişan şi Dan Dorofote sunt invitați la ZIUA de Constanța să vorbească despre isprăvile lor frumoase într-un an important pentru România, dar şi despre campaniile pe care le pregătesc şi în 2019.
 
Aşteptăm şi întrebările dumneavoastră pentru invitații noștri, în timp real, pe pagina noastră de Facebook și pe site-ul ZIUA de Constanța!


Constanţa Restart a pornit atunci când iniţiatorul acestei mişcări, avocatul constănţean Cătălin Filişan, a realizat că viitorul copiilor noştri depinde de ceea ce facem noi astăzi şi că indiferenţa şi lipsa de implicare din prezent afectează perspectiva unei dezvoltări normale a ceea ce iubim - copiii şi oraşul Constanţa.
 
„Prin muncă, seriozitate şi bună-credinţă, putem schimba - puţin câte puţin - un colţ dintr-un parc, o stradă sau un cartier, putem schimba modul în care copiii percep oraşul, îi putem face să îl iubească, să îl îngrijească, să îşi dorească să locuiască aici, dar şi să ducă mai departe ceea ce am început noi.
 
Am început prin plantarea unui copac în Constanţa în 2016. În 2018 am reuşit plantarea a 240 de copaci, şi, mai apoi, montarea a 882 de tutori pentru a ajuta copacii tineri să crească drept şi pentru a-i proteja. Toate acestea le-am făcut împreună cu cei care au înţeles că viitorul se clădeşte prin muncă şi nu prin vorbe.


De altfel, sloganul acţiunilor a fost şi este „Fapte, nu vorbe”. Aceste idei şi acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!”, spune Cătălin Filişan.

 
Daca vedeţi în Constanţa copaci tineri protejaţi cu tutori, legaţi frumos cu tricolorul pentru a creşte drepţi pentru generaţiile viitoare, să ştiţi că pe acolo au trecut cei de la Constanţa Restart, pentru că ei iubesc natura şi oraşul Constanţa.

Pe 27 octombrie 2018 au derulat cea mai mare acţiune de plantare dedicată anului Centenar. Au fost plantaţi 100 de copaci şi s-au montat 200 de tutori în Parcul Tăbăcărie din Constanţa.
 
Joi, 6 decembrie, ora 15.00, reprezentanţii Asociaţiei Constanţa Restart, Cătălin Filişan şi Dan Dorofote, tehnician horticultor, vin la Interviu Live să vorbească despre isprăvile lor frumoase într-un an important pentru România, dar şi despre campaniile pe care le pregătesc şi în 2019. Aşteptăm şi întrebările dumneavoastră pentru invitatul ediţiei, în timp real, pe pagina noastră Facebook.
 

Citeşte şi:
Constanţa Restart - „antrenament“ pentru marea mobilizare. La Şcoala nr. 24 „Ion Jalea“ „Plantând copaci, ajut planeta să respire şi să ne dea mai mult oxigen!“, gânduri de copil la 7 ani (galerie foto)

 

Live text. Acţiune cu ocazia Centenarului 100 de copaci, plantaţi în parcul Tăbăcărie din Constanţa! Aproximativ 200 de constănţeni şi-au petrecut sâmbăta astfel (galerie foto + video)

„Iubim Constanţa, doar atât!“ Acţiune în cadrul campaniei „Trees need people. Constanţa Restart“, în parcul Tăbăcărie

A trecut la fapte, ca să demonstreze că se poate! Amplă acţiune de plantare de copaci, la iniţiativa unui constănţean (galerie foto)
 
Imagini de la eveniment. Constanţa. Acţiune de montare a tutorilor şi de îngrijire a copacilor în Parcul de la Gară (galerie foto + video)
 
„Copacii au nevoie de oameni. Oamenii au nevoie de copaci“. Ştafeta spiritului civic între generaţii (galerie foto)
 
LIVE, de la eveniment! Continuă acţiunea de montare a tutorilor şi de îngrijire a copacilor, în Parcul din Tomis II (galerie foto-video)
 
LIVE VIDEO Imagini de la eveniment Constănţeni, demonstraţi spirit civic! Lăsaţi Facebook-ul şi veniţi în parcul de la Gară (galerie foto+video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii