Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iubim Constanţa, doar atât!“ Acţiune în cadrul campaniei „Trees need people. Constanţa Restart“, în parcul Tăbăcărie

ro

15 Aug, 2018 00:00 2116 Marime text
Copacii care au fost plantaţi în cadrul campaniei „Trees need people. Constanţa Restart” se înalţă viguros spre cer, bucurând privirile celor din jur. Zilele trecute, avocatul Cătălin Filişan, iniţiatorul campaniei „Trees need people. Constanţa Restart”, a postat un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei amintite, solicitând ajutor pentru ca arborii plantaţi în cartierul Km 4-5, în spatele magazinului Lidl, să fie udaţi. Ulterior, în urma apelului, toţi cei 90 de copaci au primit apă.
 
Iniţiativa îi aparţine avocatului Cătălin Filişan şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de constănţeni, precum şi educarea populaţiei în spiritul protejării mediului înconjurător.
 
Reamintim cititorilor ZIUA de Constanţa că prima acţiune din cadrul campaniei a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulţi voluntari care au reuşit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acţiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari faţă de cei prezenţi la acţiunea precedentă. Aceştia au reuşit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri. De asemenea, al treilea eveniment din cadrul
campaniei „Trees need people. Constanţa Restart” a avut loc pe data de 4 august, în parcul din zona Gării din Constanţa. Voluntarii au montat atunci 120 de tutori. A patra acţiune este programată pentru data de 25 august, în parcul Tăbăcărie.
 
„Sloganul acţiunilor a fost şi este «Fapte, nu Vorbe». Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Ne vedem, pe data de 25 august, în parcul Tăbăcărie - intrarea dinspre City Mall - vom îngriji copacii tineri şi vom monta tutori pentru a le induce o creştere dreaptă şi pentru protecţia acestora. Această acţiune nu urmăreşte o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filişan.
 
Citeşte şi:
 
A trecut la fapte, ca să demonstreze că se poate! Amplă acţiune de plantare de copaci, la iniţiativa unui constănţean (galerie foto)
 
Imagini de la eveniment. Constanţa. Acţiune de montare a tutorilor şi de îngrijire a copacilor în Parcul de la Gară (galerie foto + video)
 
„Copacii au nevoie de oameni. Oamenii au nevoie de copaci“. Ştafeta spiritului civic între generaţii (galerie foto)
 
LIVE, de la eveniment! Continuă acţiunea de montare a tutorilor şi de îngrijire a copacilor, în Parcul din Tomis II (galerie foto-video)
 
LIVE VIDEO Imagini de la eveniment Constănţeni, demonstraţi spirit civic! Lăsaţi Facebook-ul şi veniţi în parcul de la Gară (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii