Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceeni, şcolari, cercetaşi marini s-au alăturat campaniei „Trees need people - Constanţa Restart!“ (galerie foto)

ro

24 Sep, 2018 00:00 2400 Marime text
Alte câteva zeci de copaci tineri din parcul Tomis II au primit sprijin, sâmbătă, pentru a creşte drepţi şi frumoşi, datorită unor constănţeni care nu s-au mai codit că-i ziua liberă şi s-au alăturat unei campanii ce promite să capete amploare.
 
Şi când spunem aceasta ne referim la faptul că sâmbătă, 22 septembrie, participarea a fost impresionantă, atât numeric, dar mai ales din punctul de vedere al celor care au oferit sprijin necondiţionat. Nucleului consacrat, care deja a plantat de la începutul acestui an peste 100 de copaci şi a montat sute de tutori, i s-au alăturat liceeni de la „Ovidius“, o patrulă de cercetaşi marini în frunte cu liderul lor, dar şi foarte mulţi şcolărei de-o şchioapă, mândri că se pot face utili şi pot „construi“ alături de părinţi.
 
De altfel, mesajul iniţiatorului acestei frumoase campanii, avocatul Cătălin Filişan, este unul cât se poate de sincer: „Pe cât pot eu, încerc să determin oamenii să înţeleagă că nu putem supravieţui fără a reface echilibrul şi ceea ce facem noi acum se va simţi peste câţiva ani. Spre bucuria mea, sunt mulţi oameni care gândesc la fel şi care îşi doresc să iasă din letargia asta soră cu sinuciderea. Aşa că, dacă vedeţi astea prin oraş, să ştiţi că mesajul este unul clar: copacii au nevoie de oameni. Adică de noi. În concluzie, după 22 septembrie, cine vine la marea plantare - 100 arbori în Parcul Tăbăcărie?“
 
La finele lunii octombrie, început de noiembrie, constănţenii de toate vârstele sunt aşteptaţi să se alăture unei extraordinare acţiuni ce-şi propune să schimbe faţă aridă a parcului Tăbăcărie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii