Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă acţiune „Trees need people - Constanţa Restart”, sâmbătă, în Parcul Tomis II

ro

21 Sep, 2018 00:00 2772 Marime text
Dacă vedeţi în Constanţa copacii tineri protejaţi cu tutori, legaţi frumos cu tricolorul pentru a creşte drepţi pentru generaţiile viitoare, să ştiţi că pe acolo au trecut voluntarii de la „Trees need people - Constanţa Restart“, cei care iubesc oraşul Constanţa şi natura.
 
Promotorul acestei iniţiative, Cătălin Filişan, povesteşte cum s-a născut acest proiect: „Am pornit această mişcare atunci când am realizat că viitorul copiilor noştri depinde de ceea ce facem noi astăzi şi că indiferenţa şi lipsa de implicare din prezent afectează perspectiva unei dezvoltări normale a ceea ce iubesc - copiii si oraşul Constanta. Prin muncă, seriozitate şi bună-credinţă, putem schimba - puţin câte puţin - un colţ dintr-un parc, o stradă sau un cartier, putem schimba modul în care copiii percep oraşul, îi putem face să îl iubească, să îl îngrijească, să îşi dorească să locuiască aici, dar şi să ducă mai departe ceea ce am început noi.
 
Am început prin plantarea unui copac în Constanţa în 2016. În 2018 am reuşit plantarea a 105 copaci, şi, mai apoi, montarea a 682 de tutori pentru a ajuta copacii tineri să crească drept şi pentru a-i proteja. Toate acestea le-am făcut împreună cu cei care au înţeles că viitorul se clădeşte prin muncă şi nu prin vorbe“.
 
Sloganul acţiunilor a fost şi este „Fapte, nu vorbe”. Pe 22 septembrie 2018 - ora 9.30 în Parcul Tomis II are loc o nouă acţiune „Trees need people - Constanţa Restart”. Vor fi montaţi tutori pentru a induce o creştere dreaptă şi pentru a proteja copacii. Acţiunea este derulată de „Trees need people - Constanţa Restart”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii