Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au învins nămeţii, dar au capitulat cu polonezii HCM-ul s-a „înzăpezit" la Buzău, cu antemergători de la RAJDP, pe banii... cui?

ro

11 Feb, 2012 00:00 1204 Marime text
02_hcm_hcm_sursa_foto_buzaulsportiv_ro.jpgAu plecat cu gândul la victorie, dar s-au întors cu durerea uneia dintre cele mai dureroase înfrângeri din ultimii ani.

Handbal Club Municipal, echipa de suflet a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost umilită de Wisla Plock într-un meci finalizat cu scorul de 34-19. Au plecat miercuri, 8 februarie, aventuros, spre Buzău, locul de desfăşurare a meciului. Judeţul era sub nămeţi, iar codul portocaliu pusese stăpânire pe Constanţa. Drumuri blocate, oameni înzăpeziţi, transporturi... îngheţate, cu toate acestea, HCM-ul a beneficiat de tratament preferenţial. Nu mai puţin de trei utilaje ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, instituţie aflată în subordinea CJC, a escortat autocarul handbaliştilor până la Buzău şi înapoi. Repetăm, asta în condiţiile în care zone din judeţ se aflau încă sub nămeţi. Au plecat şi... aşa cum au plecat s-au şi întors, fără a răsplăti în vreun fel efortul financiar pe care constănţenii, „cu ajutorul" Consiliului Judeţean, îl fac pentru ei. La plecare, printre cei care şi-au luat rămas bun de la călători s-a aflat chiar Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP. Spunea cum trei utilaje ale regiei vor „deschide drumul" autocarului echipei de handbal. „Cei de la HCM ne-au cerut sprijinul", zicea Gâmbuţeanu. Ce spune acum? „HCM-ul a făcut o solicitare către RAJDP. Nu ştiu cât a costat drumul, nu sunt la birou, nu ştiu detalii, dar HCM a plătit tot", zice directorul. Firesc, am întrebat şi câte localităţi erau izolate la acea dată, câţi oameni nu aveau parte de îngrijiri medicale, dar Gâmbuţeanu s-a făcut că nu înţelege şi ne-a trimis situaţia drumurilor pentru ziua de ieri (zi în care a avut loc discuţia). Inutil, am putea spune.

Mult, domne, mult!

Supărat pe viaţă, nici şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Handbal Club Municipal, nu a dorit să facă vreo precizare, încercând să-şi ascundă furia pe echipă dând vina pe relaţia rea pe care consideră că o are cu publicaţia noastră. Cu toate acestea, este clar că Nicuşor nu era foarte fericit din pricina eşecului HCM, mai ales că a ameninţat echipa că va da amenzi şi va tăia finanţarea din partea Consiliului Judeţean. Pentru că, în ciuda faptului că site-ul HCM ne arată mai mulţi sponsori, „grosul" vine de la Consiliul Judeţean Constanţa. Adică de la constănţeni. Pagina de Internet a CJC arată că, anul trecut, prin două hotărâri de Consiliu, la HCM au ajuns 4 milioane de lei. În schimb, 2012 a fost mai darnic. Numai săptămâna trecută, HCM a primit de la CJC 4 milioane de lei, tot atât cât a primit în întreg 2011. Mult, domne, mult!

Ca să nu mai punem la socoteală că, necăjit şi amărât, Nicuşor n-a mai stat la ultimul sfert de oră al partidei şi a plecat înspre Constanţa. Aşa că, i-a trebuit drum deszăpezit înapoi către casă, pentru că utilajele făcuseră loc numai pe un sens de mers, cel înspre Buzău. Însă şi calea de întoarcere a fost curăţată. Pe banii cui? Pe ai HCM-ului, ar spune Adrian Gâmbuţeanu. Pe banii constănţenilor, am zice noi, uitându-ne cine finanţează echipa, dar mai ales cine o conduce. Menţionăm că am încercat să îl contactăm şi pe directorul clubului, Nurhan Ali, însă acesta nu a putut fi contactat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii