Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Hrebenciuc, menţinut în arest de judecătoarea care a „tranşat“ dosarul ISU Dobrogea (rechizitoriu)

ro

27 Jan, 2015 00:00 1341 Marime text
Judecătoarea Lavinia Lefterache, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a menţinut măsura arestării preventive a lui Viorel Hrebenciuc, fost deputat în Parlamentul României, Dan Costin Bengescu, Sturdza Paltin Gheorghe şi Andras Ordog Lorand, judecător în cadrul Tribunalului Covasna. Tot Lavinia Lefterache a decis ca Andrei Hrebenciuc, judecat în prezenta cauză, să rămână în arest la domiciliu.
 
Mai departe, judecătoarea Lefterache a înlocuit arestul preventiv luat faţă de Ioan Adam, deputat în Parlamentul României, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 26 ianuarie la data de 24 februarie, inclusiv. Adam este obligat ca, pe durata măsurii arestului la domiciliu, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi cercetaţi în dosar şi nici cu martorii. Tot în arest la domiciliu a mai fost plasat Kadas Iosif, iar faţă de Jănică Poenaru şi Ioan Sorin Iacob s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la 26 ianuarie la 26 martie inclusiv. Mai departe, judecătoarea Lavinia Lefterache a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Tudor Alexandru Chiuariu, senator în Parlamentul României, şi faţă de Adam Crăciunescu, directorul general Romsilva. Cu toate acestea, senatorului Chiuariu i-a fost încuviinţată părăsirea teritoriului României, pentru perioadele 26 - 29 ianuarie, 2 - 3 februarie şi 12 - 13 martie.
 
Toţi cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată, alături de alte persoane, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov, în legătură cu atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier în judeţul Bacău.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin-Gheorghe Sturdza, Tudor Alexandru Chiuariu şi alţii (document)


 Amintim că, în urmă cu trei ani, judecătoarea Lavinia Lefterache, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a „tranşat“ şi dosarul de corupţie al ofiţerilor din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“. În acest dosar, ofiţerii din conducerea ISU „Dobrogea“ au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe data de 20 iulie 2009, vizaţi fiind coloneii şi generalii ISU, sub suspiciunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la abuz în serviciu, fals intelectual, complicitate la fals intelectual, uz de fals, dar şi de instigare la fals intelectual şi la uz de fals. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii