Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntem „beneficiarii” unui credit de 18.084.045 lei Împrumutul CJC la Trezorerie a primit aviz favorabil

ro

12 Apr, 2013 00:00 1420 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a răspuns adresei cotidianului Ziua de Constanţa referitoare la cuantumul arieratelor declarate de instituţie conform OUG numărul 12/06.03.2013, ordonanţă care prevede reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi prorogarea unor termene.
În adresa semnată de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, se arată că în şedinţa din data de 25 februarie, prin hotărârea 28, Consiliul Judeţean a aprobat contractarea, de la Ministerul Finanţelor Publice, a unui împrumut din vărsăminte din privatizare în valoare de maxim 18.084.045 lei în vederea achitării arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări.
„Acest împrumut a fost avizat favorabil de către Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale prin Hotărârea numărul 2750/12.03.2013”, se arată în răspunsul CJC.
Reprezentanţii instituţiei fac şi câteva precizări cu privire la OUG 12/6 martie, în sensul că aceasta a adus modificări la articolul 2 din OUG numărul 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative. Modificarea priveşte diminuarea plafonului împrumuturilor din vărsăminte din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului de la 800.000 mii lei la 500.000 mii lei.

Banii sunt luaţi pentru furnizorii de energie, gaz, lumină, RAJDP...

Amintim că, potrivit declaraţiilor preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, creditul va fi rambursat în cinci ani, iar dobânda va fi cea a Băncii Naţionale (n.r. 5,25%).
Împrumutul este contractat de la Ministerul Finanţelor Publice pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. Mai marele judeţului a afirmat că astfel vor fi stinse datoriile către furnizorii de „energie, gaz, lumină... Inclusiv faţă de RAJDP, faţă de RAJA”.

Ne îndatorăm din nou

Să nu uităm că luni, 25 martie, fix la o lună distanţă de la aprobarea primului împrumut, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a iniţiat o nouă şedinţă extraordinară privind realizarea unui alt credit pentru reducerea unor arierate în valoare de 3.133.818 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii