Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Casa Verde Sistemele de încălzire ale şcolilor din Moviliţa şi Potârnichea se modernizează

ro

03 Nov, 2012 02:34 2048 Marime text
Primarul din Topraisar, Gheorghe Stelian, intenţionează modernizarea sistemelor de încălzire de la şcoala şi grădiniţa din satul Potârnichea şi de la unitatea de învăţământ din satul Moviliţa.

În acest sens, primarul a iniţiat două licitaţii publice, una vizând sistemele de încălzire de la grădiniţa şi şcoala din Potârnichea, iar cea de-a doua sistemul de încălzire de la şcoala din Moviliţa. Gheorghe Stelian declară că până la sfârşitul anului lucrările de modernizare a sistemelor de încălzire de la cele trei şcoli ar trebui să fie finalizate.

Se urmăreşte reducerea costurilor cu încălzirea

Eficientizarea sistemului de încălzire se derulează cu fonduri europene prin programul Casa Verde. Primarul susţine că a luat decizia modernizării sistemelor de încălzire prin programul Casa Verde pentru a scădea costurile cu asigurarea căldurii şi a apei calde în şcoli. Gheorghe Stelian a menţionat că unităţile de învăţământ din Potârnichea şi Moviliţa beneficiază la această dată de centrale termice.

Primarul nu are încă bani pentru cofinanţări

Primarul declară că 80% din fondurile necesare modernizării sistemelor de încălzire aferente celor trei unităţi de învăţământ sunt asigurate de Uniunea Europeană, 20% din costuri reprezentând cofinanţarea autorităţii locale. Gheorghe Stelian speră să găsească sprijin în privinţa asigurării cofinanţării celor două proiecte de la Potârnichea şi Moviliţa, mărturisind că la această dată nu dispune de fondurile necesare. „Mizez pe sprijinul Consiliului Judeţean în vederea asigurării cofinanţărilor pentru cele două proiecte. Sper în acelaşi timp că voi găsi înţelegere la constructori să mă aştepte cu banii aferenţi cofinanţărilor", a menţionat Gheorghe Stelian.

Vezi detalii despre licitaţia de la Potârnichea

În cazul licitaţiei publice privind „Înlocuirea sistemului de încălzire cu C.S. cu sisteme ce utilizează energia produsă din surse regenerabile în cadrul Grădiniţei cu orar Normal şi Şcolii cu Clasele I-IV din Potârnichea" ofertele pot fi depuse până pe data de 14 noiembrie, ora 9.00, urmând ca în aceeaşi zi, la ora 13.00, să aibă loc deschiderea de oferte. Valoarea estimată a proiectului este de 252.010 lei.

Agenţii economici interesaţi de licitaţie sunt invitaţi să transmită ofertele la următoarea adresă: şoseaua Naţională nr. 52, Topraisar. Licitaţia va avea loc pe 14 noiembrie, la ora 13.00, în sala de şedinţe a Căminului Cultural Topraisar.

Primarul Gheorghe Stelian este preşedintele Comisiei de evaluare cu drept de vot. Responsabil cu achiziţia publică a fost desemnată Aurelia Bălănescu. Membrii în comisia de evaluare sunt: Cristina Guzga - consilier juridic, secretar comună; Sofiea Paraschiv - inspector contabilitate, Vasilica Lileana Păun - referent de specialitate; Nicoleta Ciontu - secretar dactilograf.

Persoanele care aprobă bugetul aferent autorităţii contractante sunt Matei Datcu, Ion Ghindeanu, Mircea Simion, Doru-Radu Răileanu, Daniar Gani, Ion Zavelca, Constantin Chituc, Gheorghe Cocef, Toader Axinte, Gabriel Gheorghe, Florinel-Virgil Tarina, Vladimir Scînteie, Nicolae Păun şi Daniela Puşcaşu.

Cine sunt răspunzători de licitaţia de la Moviliţa

Pentru licitaţia privind „Înlocuirea sistemelor de încălzire cu C.S. cu sisteme ce utilizează energia produsă din surse regenerabile în cadrul Şcolii cu Clasele I-VIII din Moviliţa", ofertele pot fi depuse, de asemenea, până la data de 14 noiembrie, ora 9.00, deschiderea de oferte urmând să aibă loc la ora 11.00.

Ofertele pot fi transmise la următoarea adresă: strada Şcolii nr. 15, Topraisar, licitaţia urmând să aibă loc pe 14 noiembrie, la ora 11.00, în sala de şedinţe a Căminului Cultural din Topraisar.

Valoarea estimată a contractului este de 358.620 lei.

Primarul Gheorghe Stelian este preşedintele Comisiei de evaluare cu drept de vot şi în cadrul acestei licitaţii. Responsabil cu achiziţia publică este Aurelia Bălănescu. Membrii în comisia de evaluare sunt: Cristina Guzga - secretar comună; Sofiea Paraschiv - inspector contabilitate, Stefan Anghel - referent de specialitate, Mioara Botaru - referent de specialitate.

Persoanele care aprobă bugetul aferent autorităţii contractante sunt: Matei Datcu, Ion Ghindeanu, Mircea Simion, Doru-Radu Răileanu, Daniar Gani, Ion Zavelca, Constantin Chituc, Gheorghe Cocef, Toader Axinte, Gabriel Gheorghe, Florinel-Virgil Tarina, Vladimir Scînteie, Nicolae Păun şi Daniela Puşcaşu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii