Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul zvâc după anunţarea candidaturii la Primărie Mihai Petre îl înfruntă pe Mazăre în problema maidanezilor

ro

28 Nov, 2011 01:00 1593 Marime text

MihaiPetre.jpgEutanasierea câinilor fără stăpân ar trebui să fie ultima soluţie, extremă şi pe cât posibil de evitat de către orice edil responsabil din România, spune secretarul general adjunct al PDL Constanţa, Mihai Petre, după ce primarul Constanţei, Radu Mazăre, a precizat că nu este de acord cu amenajarea de adăposturi pentru câini pentru că banii cheltuiţi pe întreţinerea patrupedelor ar putea fi folosiţi în scopuri mai bune, cum ar fi hrănirea bătrânilor sau a copiilor.

„Legea susţinută de Partidul Democrat Liberal prevede ca autorităţile locale să stabilească, prin consultare cu cetăţenii din comunitate, care este soluţia potrivită pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi. Legea mai prevede ca fiind obligatorie sterilizarea tuturor maidanezilor şi amenzi pentru cei care au în grijă câini comunitari dar nu respectă normele pentru adăpostirea sau îngrijirea acestora. Legea nu impune o soluţie unică, generală, la nivel naţional, pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, ci susţine dreptul fiecărei comunităţi de a lua o decizie în acest sens, în plan local", transmite Mihai Petre primarului printr-un comunicat de presă.

Mazăre, iresponsabil dacă se antepronunţă pentru eutanasiere

Nu este prima dată când întrebat fiind despre soarta maidanezilor, Mazăre se declară adeptul eutanasierii.

„Apreciez că un edil responsabil ar trebui să se preocupe în primul rând cu identificarea tuturor soluţiilor alternative şi nu să se antepronunţe în favoarea eutanasierii. Am convingerea că în bugetul municipiului Constanţa există fonduri şi pentru copii, şi pentru cei vârstnici, dar şi pentru construirea şi întreţinerea de adăposturi pentru câinii fără stăpân. Consider atitudinea publică a primarului Radu Mazăre pe această temă drept iresponsabilă şi manipulatorie. Paralela între câine şi porc demonstrează limpezimea cu care primarul municipiului Constanţa judecă acest subiect delicat", se precizează în acelaşi comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii