Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Primul CEx al PSD după căderea guvernului. Viorica Dăncilă cere excluderea din partid a celor care au votat moțiunea de cenzură

ro

11 Oct, 2019 18:56 1792 Marime text
Astăzi are loc prima ședință în CEx al PSD, după ce Guvernul Dăncilă a picat.
 
Reuniunea social-democraților a început la ora 18:30, la o vila de protocol din capitală.
 
Înainte de ședință, Viorica Dăncilă a afirmat că va cere în Comitetul Executiv al PSD un vot pentru excluderea din partid a celor care au votat moţiunea de cenzură şi care au negociat cu liderul Pro România, Victor Ponta.

 „Din momentul acesta am să merg în fiecare organizaţie în teritoriu şi am să cer votul CEx-ului pentru a elimina trădătorii, pentru că acest partid nu a pierdut pentru că a guvernat prost. A pierdut întotdeauna pentru că au existat trădători în interior. Când am preluat preşedinţia partidului am spus că nu mi-e frică de opoziţie, mi-e frică de cei din interior. Acest lucru s-a adeverit. Am de gând ca toţi cei care vor trăda să plece. Să se ducă în partidul lui Ponta, să se alăture partidului trădătorilor. PSD nu are trădarea în sânge. Membrii PSD îşi doresc ca acest partid să revină la guvenare. Eu cred că în spatele meu vor fi oamenii care cred în acest partid, în România şi români. Cei care trădează, cred că dacă ar avea curaj ar ieşi și ar spune public”,a declarat Viorica Dăncilă, în presa centrală, înainte de CEx.

De asemenea, aceasta a declarat și că PSD nu va face vreodată alianță cu Pro România.
 
Viorica Dăncilă a susţinut că au existat cinci voturi ale social-democraţilor.
 
Printre parlamentarii PSD care au votat moţiunea se află şi preşedintele PSD al tineretului, Gabriel Petrea, deputatul Marius Bota şi senatorul Ion Talpoş.

UPDATE: Ședința în CEx s-a terminat, iar decizia cea mai importantă care s-a luat în urma reuniunii PSD este că Mihai Fifor a fost demis din funcție din calitatea sa de șef de campanie în alegerile prezidențiale. 

Stănescu, Manda şi Ciolacu au cerut şi suspendarea din funcţia deţinută a preşedintelui executiv Eugen Teodorovici. În şedinţă s-a cerut şi demisia Vioricăi Dăncilă, însă nu atât de vehement precum solicitările pentru Fifor şi Teodorovici.

Propunerile în privinţa lui Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici nu fost supuse la vot.
 
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii