Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria da cinci miliarde de lei vechi pentru „Parcul Viitorului" (galerie foto)

ro

01 Sep, 2009 03:11 1178 Marime text

construire_parc_zona_verde_cet_langa_liceul_de_cooperatie_03.jpgIeri, la sediul Primăriei Constanţa, a avut loc deschiderea ofertelor pentru realizarea parcului din zona CET, pentru care autoritatea contractantă este dispusă să dea firmei care va îndeplini toate condiţiile de eligibilitate o sumă de 568.632,02 de lei

În condiţiile în care guvernanţii solicită autorităţilor locale să fie cât mai zgârciţi în ceea ce priveşte investiţiile în plan local, autorităţile constănţene sunt dispuse să dea peste 500.000 de lei pentru a amenaja un nou parc în municipiul Constanţa

Spaţiul verde va fi situat între bulevardul Aurel Vlaicu şi strada Caraiman, în apropierea grupurilor şcolare „Cooperaţie" şi „Dimitrie Leonida". Locuitorii din zonă chiar au primit, de la autorităţile locale, formulare pe care trebuie să le completeze cu numele pe care vor să-l pună parcului lor.

Invitaţia de participare la licitaţie a fost postată în SEAP pe 20 august, termenul limită de depunere a ofertelor fiind ieri, 31 august ora 10.00. Contractul de achiziţii publice, care prevede amenajarea unui parc de 15.000 de metri pătraţi ar urma să fie onorat în zece zile de la atribuire. Unul dintre criteriile definitorii pe care firmele interesate de realizarea acestui contract trebuiau să-l îndeplinească, făcea referire la faptul că ofertantul trebuia să prezinte dovada executării a cel puţin unui contract de lucrări similare. Mai mult, valoarea acestuia trebuia să fie apropiată de cea a contractului pe care îl râvnesc, 569.000 lei, fără TVA.

Bonus, un lac

Societatea care va fi desemnată în cele din urmă de comisia de licitaţie drept răspunzătoare de definitivarea proiectului parcului situat în apropierea grupurilor şcolare „Cooperaţie" şi „Dimitrie Leonida", va trebui să execute o serie de lucrări: canalizări şi fântâni apă de băut (ţâşnitori), să facă racordul la apă şi canalizare, să realizeze instalaţia electrică în interiorul parcului, să recondiţioneze două garduri, unul de beton şi altul de metal şi să construiască încă unul de metal. De asemenea, pe lista proiectului figurează şi realizarea unei parcări pentru biciclete cu suporturi, a unei parcări de maşini ecologice dar şi a unor terenuri de fotbal¸ tenis, skate şi ping-pong.

Nu vor lipsi nici mesele de şah, locurile de joacă pentru copii, un teren de fotbal şi unul de minivolei, un spaţiu amenajat special pentru câini, bănci rotative, foişor, mese de ping-pong şi un mic amfiteatru. Parcul va avea şi un lac, peste care va trece un pod, şi se va păstra livada de caişi existentă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii