Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai sunt bani? Senatorul Chiţac propune o amnistie fiscală externă! 40 de miliarde de euro din paradisurile fiscale să fie aduse în țară

ro

13 Oct, 2018 00:00 1801 Marime text

Presa abundă de titluri sau subtitluri gen: „PSD caută bani pentru primari”, „Primăriile nu mai au bani de salarii”, „Rectificarea bugetară a tăiat 2 miliarde de lei de la investiții”, „Investitorii nu mai dau bani României”, „România se împrumută la dobânzi duble față de luna februarie”.
 
„Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului, bugetul va fi cel mai important subiect. Nu voi prezenta cifre, pentru că adesea plictisesc, deși sunt obligatorii în analiză... doar câteva concluzii pe care le înțelege oricine. Toată lumea vrea bani, investițiile publice lipsesc, la fel și cele străine. În fond, dacă statul nu investește în țara pe care o păstorește, de ce ar face-o străinii? Echilibrele macroeconomice... deficitul sub 3% și datoria publică sub 60% sunt obligatorii. Nu voi elabora însă, cum spunea cineva, macrostabilitatea e ca sănătatea... îți dai seama de importanța ei după ce o pierzi și atunci toate tratamentele sunt tardive și dureroase.
 
O soluție posibilă, inovativă, care merită încercată, se numește amnistia fiscală externă. Sunt aproape 40 de miliarde de euro în afara României în paradisuri fiscale. Amnistia fiscală externă reprezintă o schemă prin care acești bani sau o parte importantă din ei pot fi aduși în țară. Ce ar fi dacă, de exemplu, le-am oferi cumpărătorilor care repatriază acești bani acțiuni ale statului la companii profitabile (Transelectrica, Hidroelectrica etc.), la prețuri supraevaluate, cu promisiunea că astfel își vor albi banii?”, susţine senatorul independent constănţean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii