Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea intervine pentru podul IMPC

ro

22 Mar, 2010 04:02 1993 Marime text
cap_1.jpgDeputatul social-democrat a transmis ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, în 17 martie, o interpelare prin care făcea cunoscută situaţia deplorabilă în care se află la acest moment Podul IPMC - Filimon Sârbu - solicitând ministrului Radu Berceanu să facă publică poziţia ministerului pe care îl conduce vizavi de preluarea în administrare a podului de către autorităţile centrale.

Interpelarea parlamentarului constănţean apare la două săptămâni, după ce două bucăţi din Podul IPMC s-au desprins din construcţie, căzând în curtea unui localnic din zonă. La momentul incidentului autorităţile au pasat responsabilitatea întreţinerii construcţiei ba către central, ori către local. De altfel, discuţia despre preluarea podului IPMC din administrarea municipiului în administrarea Ministerului Transporturilor şi reabilitarea acestuia cu fonduri guvernamentale a fost subiectul de discuţie din ultimii cel puţin doi ani. Începând din acel moment pasajul IPMC a început să fie o minge de ping-pong între Minister şi autorităţile locale, care au solicitat finanţarea de la centru a lucrărilor de reabilitare a obiectivului rutier, motivând că acesta poate fi considerat de interes naţional, prin amplasarea şi rolul său.

În 2007, Consiliul Local a propus o formă administrativă pentru finanţarea de la centru, care nu a fost însă agreată de Ministerul Transporturilor. Ulterior, în şedinţa de Consiliul Local din iunie 2009 s-a emis o hotărâre privind trecerea podului, pentru reabilitări, în administrarea Ministerului. De altfel, atunci, primarul Radu Mazăre s-a declarat destul de încântat de faptul că a obţinut de la Berceanu promisiunea că în maxim două săptămâni se va emite hotărârea de preluare a obiectivului. Chiar dacă se face aproape un an de când s-a emis hotărârea de CLM, nici până astăzi nu a fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru preluarea podului.

Prin interpelarea formulată, deputatul PSD solicită un punct de vedere de la ministrul Transporturilor despre poziţia Ministerului faţă de preluarea în administrare a portului. Parlamentarul argumentează în interpelarea sa că podul are funcţiune acum de centură a municipiului, în fiecare zi fiind tranzitat de 3.500 de tiruri şi camioane din întreaga ţară, lucrările de reabilitare a acestuia începute în 2004, fiind sistate un an mai târziu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • inconstanta 22 Mar, 2010 10:36 macar de s-ar face ceva ... interpelari si declaratii politice pe aceasta tema s-au tot facut, insa cei din functiile de raspundere dau un raspuns evaziv, invoca criza ... si uite asa mai trece timpul pana la urmatoarele alegeri, cand toti se vor bate cu pumnul in piept ca se implica http://inconstanta.wordpress.com/2010/03/09/nepasarea-guvernantilor-darama-poduri/