Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa cele cinci primarii PSD Costinesti - primaria PDL care castiga pe Masura 322 in Constanta

ro

17 Jun, 2010 04:07 2934 Marime text
cap_5.jpgProiectul depus de către administraţia locală din Costineşti spre finanţare în baza Măsurii 322 a fost admis la finanţare.

Primarul comunei Costineşti, Traian Cristea, ne-a declarat ieri, că proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane euro, va beneficia de finanţare europeană, ca urmare a suplimentării fondurilor pentru această măsură. „Am fost primul proiect sub linie, cu un punctaj de 64 de puncte şi am reuşit să obţinem banii", ne-a declarat Traian Cristea. Potrivit primarului, investiţia se referă, în principal, la asfaltarea de drumuri în cartierele nou înfiinţate, care vor deservi sute de gospodării. „În această zonă există canalizare, alimentare cu apă şi energie electrică, iar drumurile asfaltate erau tot ce mai aveam nevoie. Am efectuat lucrările treptat, am început cu alimentarea cu apă şi canalizarea, astfel încât să lăsăm asfaltul la urmă, pentru a nu fi nevoiţi să îl spargem apoi", a adăugat Traian Cristea. Drumurile ce vor fi asfaltate în Costineşti în zona de nord a localităţii vor deservi câteva sute de gospodării. Pe lângă modernizarea drumurilor, proiectul integrat finanţat prin Măsura 322 mai cuprinde şi asfaltarea străzii Mănăstirii Costineşti, construirea unui after-school şi amenajarea unui punct arheologic.

costinesti_traian_cristea_04.jpgDe precizat că alte două comune din judeţul Constanţa, care nu au obţinut finanţare în primă fază, întrunesc un punctaj de 64 de puncte. Este vorba despre comunele Valu lui Traian şi Poarta Albă, conduse de asemenea, de primari democrat-liberali, care mai au o şansă la finanţare acum că fondurile au fost suplimentate. Contactat telefonic, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, ne-a declarat că nu poate avea deocamdată certitudinea că proiectul comunei sale va fi admis la finanţare, întrucât sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale cu proiecte de 64 de puncte, prioritare la accesarea fondurilor fiind cele cu proiecte privind asfaltarea de drumuri şi abia apoi cele pentru înfiinţarea de reţele de canalizare. Proiectul comunei Poarta Albă include înlocuirea şi redimensionarea reţelei de alimentare cu apă, înfiinţare reţea de canalizare menajeră, modernizarea şi dotarea căminului cultural şi înfiinţarea unui centru de zi pentru copii în sistem after-school. În ceea ce priveşte comuna Valu lui Traian, proiectul include modernizarea de drumuri şi înfiinţare reţea de canalizare.

Reamintim că în primă fază, cinci primării din judeţul Constanţa au primit finanţare în baza Măsurii 322: Dobromir, Deleni, Crucea, Ostrov şi Cumpăna - toate conduse de primari PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii