Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:23 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

ro

20 Apr, 2018 10:21 1026 Marime text
În aceste momente, în sala ovală a Prefecturii are loc ședința de lucru cu primarii localităților cu activitate turistică și reprezentanții instituțiilor deconcentrate cu atribuții în verificarea pregătirii unităților de alimentație pentru un turism de calitate.

Printrei cei prezenţi se numără prefectul Ioan Albu, subprefectul Dumitru Dan Jeacă, reprezentanţi ai CJPC Constanţa, ai  DSP Constanţa, senatorul Nicolae Moga, primarul din Techirghiol Iulian Soceanu, subprefectul Levent Accoium, directorul ABADL Uzun Hristu, primarul din Limanu, Daniel Georgescu, primarul din Costinești Traian Cristea.

„Am convocat această întâlnire având în vedere că peste o săptămână se va deschide sezonul estival. Suntem în anul Centenarului şi pe litoral vor veni foarte mulţi turişti şi vor fi organizate foarte multe evenimente”, a declarat, în debutul ședinței, prefectul Constanței Ioan Albu.

UPDATE 1: Ecaterina Scânteie, inspector la CJPC Constanţa, spune că toate unităţile de cazare şi cele de alimentaţie publică vor fi atent supravegheate.

Cristina Schipor, director DSP Constanţa, propune crearea unor comisii mixte care, la început de sezon estival, vor merge la agenţii economici pentru consiliere. "Nu putem aplica amenzi fără ca agenţii ecomonici să fie consiliaţi şi îndrumaţi", spune Cristina Schipor.

UPDATE 2: „Pentru 1 Mai, toate plajele litoralului românesc, începând de la Vama Veche până la Năvodari, sunt pregătite pentru începerea sezonului estival. Am acţionat cu o serie de utilaje, avem trei puncte de acţionare în zona Mangalia, cu toate staţiunile aferente, Costineşti şi Eforie, alt punct – şi utilaje care acţionează în Constanţa, Mamaia şi Năvodari”, a precizat Hristu Uzun directorul Administraţiei Bazinale Apă Dobrogea Litoral.

UPDATE 3: Reprezantatul Inspectoratului de Stat în Construcţii a anunţat că instituţia continuă controalele demarate. "Avem o activitate destul de intensă", a punctat reprezentantul inspecoratului de stat în constructii, Molar Istvan.

UPDATE 4: Traian Cristea, primarul din Costineşti, a ridicat problema falezei din localitate. De 5 ani este în stare de degradare. „La Costineşti într-o zonă este ruptă faleza. Vă rugăm să luaţi măsuri că acolo este pericol de prăbuşire a falezei”, a subliniat Traian Cristea.

UPDAE 5: Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu, a vorbit și el dpesre problema plajei. „Puterea noastră se opreşte la limita plajei, de acolo puterea absolută este a administratorului ABADL. Noi ne dorim ca 50% să intre în bugetul local. Eu nu ştiu dacă mai există în Europa, vreo ţară în care plajele sunt în administrarea unei instituţii. Pe noi ne-ar ajuta foarte mult aceste încasări la bugetul local, sau măcar un procent din aceste încasări”, a comentat primarul Daniel Georgescu.

UPDATE 6: La Techirghiol totul este pregătit pentru întâmpinarea turiştilor. În schimb, primarul Iulian Soceanu, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte exploatarea nămolului din lac. „În momentul acesta avem peste 1.000 de pacienţi – turişti care sunt în Techirghiol, totdeauna se pune accentul pe partea litorală a Mării Negre, iar partea balneară se lasă de-o parte. Trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte această resursă minerală, nămolul sapropelic! Despre licenţele de exploatare a nămolului, vreau să ne ajutaţi să vedem în ce condiţii se vor da aceste licenţe de exploatare. Dacă noi nu avem grijă, riscăm să pierdem această resursă minerală de pe fundul Lacului Techirghiol. Dispariţia nămolului din lac duce la dispariţia staţiunii Techirghiol”, a menționat Iulian Soceanu.
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii