Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

07 Feb, 2024 14:33 984 Marime text
Astăzi are loc la Constanța o dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia - proiectul prin care intenționează să pună capăt dezastrului imobiliar din stațiune.

Dezbaterea are loc în sala Remus Opreanu din sediul Consiliului Județean.

Dezbaterea este codusa de consilierul local USR, Cristiana Popescu care face parte din comisia de Urbanism, dar și alți consilieri locali USR.

Totodată este prezent și președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion.

Din partea Primăriei Constanța participă George Măndilă, președinte la OMD Mamaia-Constanta. 

Sunt prezenți la dezbatere 20 de oameni, dar și agenți economici din Mamaia din ce înțeleg

 Nu s-a înscris nimeni la cuvânt,motiv pentru care va fi o discuție libera

Cristiana Popescu spune că acest demers face parte din încercările de salvare a stațiunii Mamaia, care este sufocată de investiții imobiliare

USR Constanța a avut mai multe discuții cu specialiști în Urbanism și avocati. 

 „Este un proiect extrem de important pentru Constanța, de aceea încurajăm participarea unui număr cât mai mare cetățeni. Pentru că aparatul administrativ al primarului Vergil Chițac a respins solicitarea USR pentru dezbaterea publică a acestui proiect, evenimentul a fost, în cele din urmă, organizat la cererea asociației VERDE URBAN“ - precizează reprezentanții USR Constanța.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 433/2023 pentru suspendarea aplicării prevederilor HCL nr. 121/2013 privind aprobarea Planului urbanistic zonal Stațiunea Mamaia – modificare HCL nr. 121/2013, teren în suprafață de 207,74 ha, aparținând persoanelor fizice, juridice, domeniului public și privat al municipiului Constanța ( data publicării 29.01.2024). 

A fost pus în consultare publică de Primăria Constanța pe 29.01.2024. 

USR Constanța vrea practic o viziune clară pentru stațiunea Mamaia, să se decidă dacă mai este stațiune sau cartier de locuințe. 

Arhitectul Ion Bucur, membru în Comisia Tehnica de Urbanism spune că toate datele existente demonstrează că deși numărul turiștilor este în scădere, in Mamaia se construiește mai mult decât în anii trecuti. 

În opinia arhitectului, problemele țin de modul de reglementare a acestor proiecte urbanistice, regimurile de înălțime, pe scurt conflicte de utilizare a terenurilor.

"Mamaia nu mai este competitivă, a pierdut competiția nu doar cu Costinești dar și cu Eforie Nord, din punct de vedere turistic. Prevăd că se va întâmpla însă și în celelalte stațiuni exact ce se întâmplă în Mamaia. Iar totul se întâmplă din cauza lipsei de viziune" , mai spune arhitectul. 




Citește și: 

Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii