Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:57 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă (PNL) “Programul guvernamental IMM Invest a fost simplificat! “

ro

30 May, 2020 00:00 2396 Marime text
  • A trecut aproape o lună de la debutul celui mai mare program din ultimii 30 de ani de sprijin pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România
  • Peste 59.000 de proiecte au depuse și urmează să fie finanțate
  • Putea aduce aceste fonduri mai aproape de antreprenori, Guvernul României a îmbunătățit programul prin câteva măsuri
 
A trecut aproape o lună de la debutul celui mai mare program din ultimii 30 de ani de sprijin pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România și sunt peste 59.000 de proiecte depuse ale căror roade se vor vedea în lunile ce urmează, spune președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.
“Practic, dezvoltarea afacerilor românești este acum garantată de stat și reprezintă un culoar de accelerare pentru oricine vrea să privească această criză drept o oportunitate”, este de părere deputatul liberal.
Pentru a putea aduce aceste fonduri mai aproape de antreprenori, Guvernul României a îmbunătățit programul prin câteva măsuri.
Astel, s-a renunțat la cerința de a institui ipoteca legală asupra bunurilor mobile și imobile, deoarece statul garantează oricum 80-90% din credit, si în consecința nu este nevoie de o garanție suplimentară. Totodată s-a renunțat la elementul prin care se determina dacă ai fost sau nu afectat de pandemie.
“Practic, prin noua reglementare, se dă posibilitatea tuturor companiilor să solicite aceste credite, indiferent că au fost sau nu afectate direct de pandemie COVID 19.Fondurile IMM Invest pot fi folosite pentru extinderea capacităților de producție, pentru retehnologizări, pentru finanțarea capitalului de lucru. Posibilitățile sunt nelimitate. De 145 de ani, principiul “Prin noi înșine” nu s-a schimbat. Dacă vrem o țară puternică, avem nevoie de o economie locală solidă. Programul IMM Invest își propune să fie cel mai important catalizator pentru afacerile românești și pentru antreprenori. Plafonul pentru IMM Invest va putea fi suplimentat și aceasta este cea mai bună dovadă că PNL guvernează pentru români și pentru România celor care, prin inițiativă, duc lucrurile mai departe!”, conchide președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii