Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jean Paul Tucan, un milion de euro prin programul IMM Invest Plus

ro

03 May, 2023 00:00 1912 Marime text
  • S-a decis constituirea de ipotecă legală asupra tuturor conturilor curente deschise de JT Grup Oil Sa la BRD
  • Creditul este în valoare de 5.000.000 lei, pe durată de 36 luni
 
Jean Paul Tucan și Bogdan Florin Aldea, acționarii JT Grup Oil SA, au decis să contracteze aproximativ 1 milion de euro prin IMM Invest Plus, program derulat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii. Decizia a fost luată în Adunarea Generală Extraordinară a societății amintite, la finele lunii martie 2023.
 
La data de 27 martie 2023, Adunarea Generală Extraordinară a societății JT Grup Oil SA, prin acționarii Jean Paul Tucan și Bogdan Florin Aldea au decis încheierea de către firmă, în calitate de împrumutat, cu BRD - Groupe Societe Generale - S.A., în calitate de Creditor, a unui Contract de creditare, prin care Societatea J.T. Grup Oil SA va contracta o linie de credit IMM INVEST PLUS, în valoare de 5.000.000 lei, pe o durată de 36 luni, pentru finanţarea necesarului de capital circulant, conform obiectului de activitate, în cadrul programului „IMM INVEST PLUS”.
 
Totodată, s-a decis constituirea următoarelor garanţii în favoarea băncii: ipotecă legală asupra tuturor conturilor curente deschise de J.T. GRUP OIL  SA la BRD-GSG SA (alături de fideiusiunea asociaţilor şi garanţia FNGCIMM, securizând 90% din facilitatea solicitată în cadrul programului „IMM INVEST PLUS").


 
Totodată, a fost împuternicit Bogdan Florin Aldrea, președinte al CA JT Group Oil să negocieze, să semneze, să perfecteze, să elibereze şi să întocmească, în numele şi pe seama Societăţii, Contractul de Credit, Actele Adiţionale şi Contractele de Garanţie, precum şi toate actele şi documentele în legătură cu acesta, inclusiv cererile de utilizare a creditului, în vederea aducerii la îndeplinire a rezoluţiilor adoptate în prezenta hotărâre.
 
Componenta IMM INVEST ROMÂNIA este destinată susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, inclusiv start-up-urilor. Programul are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat în mod transparent și nediscriminatoriu pentru creditele acordate întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie de către instituțiile de credit, cu excepția activităților cuprinse în cadrul celorlalte componente, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, RURAL INVEST.


 

Despre JT Grup Oil SA

 
Societatea JT GRUP OIL SA s-a înființat în anul 2001 la Slobozia, iar din anul 2010 are sediul social declarat în Constanța.
 
Acționarul majoritar al societății cu 99% este Jean Paul Tucan, politician și afacerist cunoscut, iar procentul de 1% este deținut de către Aldea Bogdan-Florin, care este și președintele consiliului de administrație, alături de Tucan Alexandra Maria și Dublea Andreea Elena.
 
Societatea J.T. GRUP OIL SA deține integral capitalul social al societății J.T. Oil Terminal Constanța SRL și au același obiect de activitate, comerț cu ridicata al  combustibililor solizi, lichizi și gazoși inclusiv Import-Export.
 

Proprietăți imobiliare J.T. Grup Oil SA

 
J.T. Grup Oil SA deține patru proprietăți imobiliare unde sunt declarate și puncte de lucru, respectiv în Incinta Baza Sportivă Badea Cârțan, pe B-dul Aurel Vlaicu (Lot între str. Ștefăniță Vodă și Stadionului), Năvodari, DJ 226, zona rezervoare RAJA, Năvodari str. M20, nr.49D și Constanța, I.C. Brătianu nr. 50.
 
Societatea mai desfășoară activități la punctele de lucru din Costinești, contract de închiriere – Lacul Costinești și cale de acces pe malul lacului, intravilan Costinești, Mamaia – zona Hotel Delta, cuveta lac Siutghiol (contract închiriere), Portul Midia- contract de asociere în participațiune.
 
Exercițiul financiar 2021 înregistrează cifră de afaceri de peste 35 milioane euro, profit aproximativ 1,5 milioane euro și 35 de angajați.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

 
Administrația Chițac contratacă! Cere desființarea parcului acvatic a lui Tucan
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii