Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:05 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru Avraham Morgenstern! DNA acuză - evaziune de milioane de euro din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa

ro

23 Apr, 2017 12:47 1859 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru data de 19 mai, dosarul în care afaceristul israelian Avraham Morgenstern a fost condamnat în primă instanţă la 12 ani de detenţie, pentru o presupusă evaziune fiscală de 10 milioane de euro.

Vineri, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de Morgenstern Avraham.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar. Respinge ca nefondată cererea apelantului inculpat Morgenstern Avraham de modificare a măsurii controlului judiciar. Definitivă“, potrivit minutei. 

Alături de condamnarea de 12 ani, Tribunalul Bucureşti i-a aplicat afaceristului israelian pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a se afla pe teritoriul României şi a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei principale. Mai mult decât atât, Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român şi i-a obligat în solidar pe inculpaţi (Avraham Morgenstern şi SC Shapir Structures SRL) la plata sumei de 53.836.994,87 de lei, reprezentând presupusul prejudiciu adus bugetului de stat şi nerecuperat, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, calculate de la data săvârşirii faptelor şi până la data plăţii efective.

Ti-a placut articolul?

Comentarii