Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Constanţa! Un şofer care circula cu 90 de kilometri/oră a omorât pe loc un copil de nici doi ani. A luat cu executare

ro

10 Oct, 2019 00:00 2021 Marime text
Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare a unui bărbat acuzat de producerea unui grav accident rutier. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Accident rutier a avut loc în seara zilei de 21 februarie 2018, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, pe sensul către Doraly.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în seara zilei de 21 februarie 2018, un cetăţean a condus un autoturismul marca Volkswagen, model Polo, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa. La un moment dat, ajuns la un marcaj pietonal, a accidentat trei persoane care se angajaseră regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din stânga conducătorului auto.
 
În urma producerii accidentului, a rezultat decesul la faţa locului a unui minor, în vârstă de aproape doi ani, şi vătămarea corporală gravă a altor trei persoane. Raportul de expertiză tehnică auto a stabilit că viteza de deplasare a autoturismului a fost de aproximativ 90 de kilometri/oră.
 
În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea şoferului la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanţa decis acordarea a aproximativ 223.000 de lei cu titlul de daune morale şi materiale. 
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii