Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţie definitivă în dosarul privind retrocedarea a 19 hectare din zona Carrefour. Fost expert judiciar, achitat definitiv (document)

ro

04 Jan, 2020 00:00 3594 Marime text

Florin Dumitrescu, fost expert în cadrul Biroului de Expertize Judiciare de pe lângă Tribunalul Constanţa, trimis în judecată în dosarul privind cele 19 hectare din zona Carrefour, a fost achitat definitiv. Decizia a fost luată de judecătoarele Eleni Cristina Marcu şi Adriana Ispas, de la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa a ajuns la concluzia că fapta reţinută în sarcina lui Florin Dumitrescu nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege (art.16 alin.1 lit.b Cod procedură penală).

Iniţial, Dumitrescu fusese condamnat în primă instanţă de judecătorii din Tribunalul Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
 

Decizia judecătorilor


„Achită pe inculpatul Dumitrescu Florin pentru comiterea infracţiunii prev. de art.297 alin.1cp în ref. la art.309 cod penal şi art.308 cod penal. Înlătură dispoziţiile art.25 alin.3 cod procedură penală, art.256 cod procedură penală şi art.580 cod procedură penală referitoare la restabilirea situaţiei anterioare precum şi cele referitoare la desfiinţarea în totalitate a înscrisurilor considerate de instanţa de fond ca fiind false. Respinge, în totalitate, ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă Alexa Gheorghe. Înlătură obligarea inculpatului Dumitrescu Florin de la plata sumei de 20.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat la instanţa de fond. În baza art.275 alin.1 pct.1 lit.a cod procedură penală, Obligă persoanele vătămate Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, Primăria Constanţa şi pe partea civilă Alexa Gheorghe la plata a câte 6.500 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare către stat la instanţa de fond“.


În continuare, Curtea de Apel a admis cererea formulată de petenta Rădulescu Zoea. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus ridicarea sechestrului asigurător instituit prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa nr.401/08.11.2016 asupra suprafeţei de 19 ha, proprietatea petentei Rădulescu Zoea. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.


Decizia Curtea de Apel Constanţa poate fi citită integral accesând secţiunea Documente.
 

Povestea


În anul 2000, cinci persoane sunt împroprietărite, pe baza Legii 18, cu două terenuri situate în zona de ieşire din municipiul Constanţa spre Ovidiu, o zonă numai bună fie pentru construirea de centre comerciale (sunt câteva în zonă), fie pentru un cartier de locuinţe, conform romanialibera.ro. Cetăţenilor li s-au eliberat titluri de proprietate, pe două sole, A510 Constanţa şi A498 Constanţa (una de 15 şi una de 4 hectare), după care s-a realizat înscrierea în cartea funciară.

Doi ani mai târziu, o persoană din comuna Mihail Kogălniceanu, Zoea Rădulescu, a solicitat şi a obţinut eliberarea titlurilor de proprietate pentru 18 hectare situate în această localitate, tot pe sola A510, potrivit romanialibera.ro. Conform anchetatorilor, fiecare unitate administrativ-socială poate să aibă sola A510. Înseamnă a 510-a solă arabilă.

„Această solă A510 era învecinată cu drumul de exploatare spre Cogealac. Sola avea în total 130 de hectare. A fost împroprietărită şi pusă în posesie de Comisia de Fond Funciar din Kogălniceanu. Lucrurile se complică în anul 2008, când un expert judiciar atestă, în baza unei expertize extrajudiciare, că acea solă A510 situată în comuna Mihail Kogălniceanu este aceeaşi cu sola A510 situată în Constanţa. Cu alte cuvinte, expertul a spus că cele 130 de hectare din Kogălniceanu sunt, de fapt, cele 15 hectare din Constanţa. În baza expertizei prezentate judecătorului, Zoea Rădulescu a intrat în posesia celor 19 hectare de teren din Constanţa. Mai mult, cei cinci care primiseră suprafaţa din Constanţa au fost expropriaţi. Judecător în caz a fost Corina Jianu, care ulterior a fost trimisă în judecată pentru că ar fi primit mită un teren de 500 de metri pătraţi (…)“, conform romanialibera.ro.


Citeşte şi

Fost expert judiciar, condamnat în dosarul privind retrocedarea a 19 hectare din zona Carrefour

Constanţa retrocedată! 25 de hectare din zona Brătianu, retrocedate. Ultima decizie a judecătorilor

Radu Mazăre - mişcarea la care nu se aştepta nimeni!
Ce a făcut fostul primar al Constanţei ieri, la Curtea de Apel Bucureşti

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii