Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP Constanța, la judecată cu un fost director. Caz plimbat între secțiile Tribunalului. La mijloc sunt solarii nemontate

ro

16 Aug, 2022 00:00 1584 Marime text
  • Curtea de Apel Constanța a decis, definitiv, ca procesul să se desfășoare la Tribunal, în materia civilă, nu la litigii de muncă.
  • Reprezentanții RAJDP au spus în proces că „pârâtul (nr., Adrian George Gâmbuțeanu) a prejudiciat RAJDP Constanța cu suma de 716.100 lei reprezentând servicii neexecutate, prin contractarea serviciilor de montare solarii, deoarece s-a constatat că fizic nu puteau fi montate 550 de solarii într-un număr de 34 locaţii din ####### #########, într-un interval de 7 zile, în perioada sărbătorilor de iarnă“.
 
Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri și-a dat în judecată unul dintre foștii directori, pe Adrian George Gâmbuțeanu, căruia îi solicită nu mai puțin de 716.000 de lei, suma având legătură cu 550 de solarii nemontate.
 
De când a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, însă, dosarul (8355/118/2021) a fost plimbat de la Litigii de Muncă la Secția Civilă, așa încât a fost nevoie de intervenția Curții de Apel Constanța pentru a se stabili ce instanță va judeca cererea RAJDP.
 
Acum, Curtea de Apel Constanța a decis, definitiv, ca procesul să se desfășoare la Tribunal, în materia civilă, nu la litigii de muncă.
 
În acest context, cel mai probabil, dosarul va fi analizat de judecători în această toamnă, după vacanța judecătorească.
 
550 de solarii, în 34 de locații, în șapte zile – de sărbători
 
În Hotărârea 1763/2022 a Tribunalului Constanța se arată că, prin cererea de chemare în judecată, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a cerut „obligarea pârâtului la plata sumei de 716.100 lei reprezentând prejudiciu cauzat reclamantei prin plata nelegală  pentru servicii neprestate  reprezentând montare solarii“.
 
„Reclamanta a arătat că prin Decizia Camerei de Conturi Constanța cu nr. 71/12.08.2014 emisă ca urmare a acțiunii «controlul situației evoluției și modului de administrare a patrimoniului public și privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Județul Constanța, de către Regia Autonomă de interes local precum și legalitatea realizării veniturilor și efectuării cheltuielilor pentru perioada #########», la RAJDP Constanța, s-a constatat, la pct. II.15 că au fost angajate și efectuate prin nerespectarea prevederilor legale, a unor cheltuieli în sumă de 716.100 lei pentru servicii de montare a 550 solarii, lucrări care nu au fost executate“, se mai arată în hotărârea instanței.
 
De asemenea, reprezentanții RAJDP au mai spus că „pârâtul a prejudiciat RAJDP Constanța cu suma de 716.100 lei reprezentând servicii neexecutate, prin contractarea serviciilor de montare solarii, deoarece s-a constatat că fizic nu puteau fi montate 550 de solarii într-un număr de 34 locaţii din ####### #########, într-un interval de 7 zile, în perioada sărbătorilor de iarnă“.
 
Ce a spus fostul director
 
În replică, fostul director a invocat excepția prescrierii acțiunii, iar, pe fond, a cerut respingerea acesteia.
 
„În ceea ce priveşte constatările Curţii de Conturi, acestea nu leagă instanţa într-o acţiune. întemeiată pe răspunderea civilă delictuală, angajatorul/reclamantul trebuind să facă dovada îndeplinirii tuturor condițiilor răspunderii delictuale/patrimoniale întemeiate pe prevederile art. 254 din Codul Muncii/art.1350 cod civil“, a arătat Adrian George Gâmbuțeanu, prin avocații săi.
 
Acum, a rămas în sarcina instanțelor civile să stabilească cine are dreptate în acest proces, Curtea hotărând că dosarul nu este de competența completurilor destinate litigiilor de muncă.
 
În cauză, urmează să fie stabilit primul termen de judecată la Secția civilă.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – rejust.ro – Hotărârea 1763/2022
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fost director interimar al RAJDP Constanța, Aurelian Acsinte a revenit la firma sa - Map Survey SRL
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii