Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director Gâmbuțeanu, apel în dosarul în care a fost obligat să achite circa 300.000 de euro RAJDP Constanța

ro

11 Jan, 2024 17:00 747 Marime text
  • Adrian Gâmbuțeanu a formulat și o cerere de ajutor public judiciar cu privire la cheltuielile pe care le implică acest proces.
Adrian George Gâmbuțeanu, fost director al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, din subordinea Consiliului Județean Constanța, a făcut apel în dosarul în care a fost obligat, în primă instanță, la plata a aproape 1,5 milioane de lei către regia pe care a condus-o!
 
Cazul a ajuns pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel Constanța, urmând ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru stabilirea datei primei înfățișări.
 
Între timp, Gâmbuțeanu a formulat și o cerere de ajutor public judiciar cu privire la cheltuielile pe care le implică acest proces.
 
Cererea sa de acordare a ajutorului public judiciar va fi analizată de Curtea de Apel Constanța la data de 29 ianuarie 2024, de la ora 9.00.
 
Amintim, la sfârșitul lunii octombrie 2023, Tribunalul a admis, în urma rejudecării, acțiunea deschisă de RAJDP Constanța și l-a obligat pe fostul director să achite instituției suma de 1.493.330 de lei, adică echivalentul a peste 300.000 de euro, la cursul actual.
 
Decizia a fost luată în dosarul 8354/118/2021*, în care părți sunt RAJDP Constanța, în calitate de reclamant și Adrian George Gâmbuțeanu, în calitate de pârât, obiectul dosarului fiind acțiune în răspundere contractuală.
 
Cazul s-a aflat în atenția completului F13, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Felicia Marcu.
 
În minuta hotărârii de la Tribunal, atacată acum la Curte de Gâmbuțeanu, se arată că instanța „admite acțiunea formulată de reclamanta Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Gîmbuţeanu Adrian - George. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1493330 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului constând în plăţi nelegale de tichete cadou“
 
Inițial, acțiunea RAJDP fusese respinsă de Tribunalul Constanța, ca fiind prescrisă, dar instituția a atacat în apel această hotărâre, iar Curtea a decis rejudecarea.
 
În urma rejudecării cazului, Tribunalul a admis acțiunea.
 
În proces, instituția „a solicitat obligarea pârâtului la plata sumei de1.493.330 lei, reprezentând prejudiciul cauzat regiei prin plata nelegală privind acordarea de tichete cadou, fără ca pentru aceste cheltuieli să existe prevederi bugetare aprobate“.
 
„În motivarea cererii, reclamanta a arătat că prin Decizia Camerei de Conturi Constanța nr. 71/12.08.2014 s-a constatat că, prin nerespectarea prevederilor legale, au fost angajate  în perioada 2011 – 2013 cheltuieli în sumă de 1.493.330 lei, pentru acordarea de tichete cadou, fără ca pentru aceste cheltuieli să existe prevederi bugetare aprobate“, se mai preciza în decizia instanței.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel după analizarea apelului declarat de Gâmbuțeanu, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii