Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Gâmbuțeanu, fost director al RAJDP Constanța, răspuns pozitiv de la Curtea de Apel! Avea de achitat aproape 2.000 de euro, taxă de timbru (MINUTA)

ro

23 Feb, 2024 14:14 726 Marime text



Adrian Gâmbuțeanu, fost director al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, nu va trebui să achite taxa judiciară de timbru în procesul în care, în primă instanță, a fost obligat să achite instituției pe care a condus-o peste 300.000 de euro!
 
Gâmbuțeanu declarase apel împotriva hotărârii Tribunalului, dar instanța stabilise o taxă de timbru judiciar de peste 9.200 de lei pe care fostul director trebuia să o achite, pentru a se judeca apelul.
 
Astăzi, 23 februarie 2024, Curtea de Apel Constanța a admis cererea formulată de Adrian George Gâmbuțeanu și a dispus acordarea ajutorului public judiciar sub forma scutirii sale de la plata taxei judiciare de timbru, în sumă de 9.269,15 lei, adică peste 1.800 de euro, la cursul actual!
 
Decizia instanței a fost pronunțată în dosarul 8354/118/2021*/a1.1 și înseamnă că apelul fostului director împotriva hotărârii prin care fusese obligat la plata a peste 300.000 de euro se va putea judeca fără ca Gâmbuțeanu să achite taxa de peste 1.800 de euro.

Iată minuta Încheierii de azi a Curții de Apel:

„ÎNCH. 23.02.2024 Admite cererea de reexaminare formulată de petentul Gâmbuțeanu Adrian George. Dispune acordarea ajutorului public judiciar sub forma scutirii petentului Gambuteanu Adrian George de la plata taxei judiciare de timbru în cuantum de 9269,15 de lei. Definitivă”
 
Hotărârea a fost luată, potrivit datelor noastre, de completul format din magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Ivan.
 
Decizia este definitivă.
 
În paralel, urmează ca, pe data de 26 februarie 2024, Curtea de Apel să analizeze apelul declarat de Gâmbuțeanu împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, prin care fostul director a fost obligat la plata a peste 300.000 de euro către instituția pe care a condus-o.
 
Părți în dosar sunt RAJDP Constanța, în calitate de reclamant și Adrian George Gâmbuțeanu, în calitate de pârât, obiectul dosarului fiind acțiune în răspundere contractuală.
 
La Tribunal, cazul s-a aflat, potrivit surselor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Felicia Marcu.
 
În minuta hotărârii de la Tribunal, atacată acum la Curte de Gâmbuțeanu, se arată că instanța „admite acțiunea formulată de reclamanta Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Gîmbuţeanu Adrian - George. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1493330 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului constând în plăţi nelegale de tichete cadou
 
Inițial, acțiunea RAJDP fusese respinsă de Tribunalul Constanța, ca fiind prescrisă, dar instituția a atacat în apel această hotărâre, iar Curtea a decis rejudecarea.
 
În urma rejudecării cazului, Tribunalul a admis acțiunea.
 
În proces, instituția „a solicitat obligarea pârâtului la plata sumei de1.493.330 lei, reprezentând prejudiciul cauzat regiei prin plata nelegală privind acordarea de tichete cadou, fără ca pentru aceste cheltuieli să existe prevederi bugetare aprobate“.
 
„În motivarea cererii, reclamanta a arătat că prin Decizia Camerei de Conturi Constanța nr. 71/12.08.2014 s-a constatat că, prin nerespectarea prevederilor legale, au fost angajate  în perioada 2011 – 2013 cheltuieli în sumă de 1.493.330 lei, pentru acordarea de tichete cadou, fără ca pentru aceste cheltuieli să existe prevederi bugetare aprobate“, se mai preciza în decizia instanței.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel după analizarea apelului declarat de Gâmbuțeanu, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii