Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăţi pentru Răzvan Dimoftache Dosarului cărnii aparent alterate, pe masa judecătorilor ÎCCJ

ro

10 Sep, 2016 00:00 4242 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondată, cererea formulată de Răzvan Dimoftache şi Daniela Violeta Calotă pentru strămutarea judecării cauzei în dosarul cărnii aparent alterate. Decizia ÎCCJ este definitivă.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, inculpaţi în acest dosar sunt: Daniela Violeta Calotă, Daniel Stănciulescu, Cristina Braşoveanu, Emilian Augustin Şuică, Denis OmerŞenol Ibraim, Nicu Boiciuc, Elena Bozuc şi SC All Plus Consulting SRL. Părţile vătămate în dosar sunt Luminiţa Eugenia Munteanu, SC Caracul SRL, prin lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL, Maria Lupaşcu, SC Prod Import CDC SRL, prin reprezentant Costea Costel, şi ANAF - Direcţia Generală a Vămilor - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.
 
Dimoftache este cercetat pentru evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.

Alte dosare pe numele lui Dimoftache

Într-un alt dosar, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro şi respectiv 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.
 
Mai mult, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
„Pe 11 august 2013, în timp ce se afla în sediul magazinului SC Sladum SRL din Constanţa, zona Tomis III, a sustras o borsetă aparţinând persoanei vătămate S.G.E, borsetă ce conţinea trei telefoane mobile, suma de 28 de lei, precum şi mai multe documente personale“, spun procurorii.
 
Citeşte şi
 
Răzvan Dimoftache, la Curtea de Apel Constanţa
Documentele care ar fi trebuit să fie arse ar fi fost găsite îngropate

  
EXCLUSIV! Interceptări
„Carnea era ţinută la vânzare până se învechea. Se afuma şi era adusă din nou la raft“

  
Exclusiv
Carne cu mâzgă, ştearsă cu apă şi oţet. Cârnaţi înverziţi, spălaţi cu detergent. Pe fir a intrat şi DNA Constanţa (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii