Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:09 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa redeschide azi dosarul cărnii aparent alterate

ro

25 Oct, 2017 11:47 1189 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa vor redeschid azi dosarul cărnii aparent alterate, cauză în care au fost trimişi în judecată Răzvan Dimoftache, Daniela Violeta Calotă, Daniel Stanciulescu, Cristina Braşoveanu, Emilian Augustin Şuică, Denis Omer, Ibraim Şenol, Nicu Boiciuc, Elena Bozuc şi SC All Plus Consulting SRL.

Termenul de azi este al 13-lea.
 
Potrivit rechizitoriului, document care se află la Tribunalul Constanţa, procurorii au ajuns la concluzia că, „în perioada 2014 - 10 februarie 2016, s-au comercializat, în mod constant, carne şi produse din carne alterate, vătămătoare pentru sănătatea umană“.
 
„S-a stabilit faptul că angajaţii au primit indicaţii asupra modalităţii în care să fie aranjate vitrinele frigorifice pentru a fi prezentate clienţilor în timpul programului de lucru, respectiv carnea proaspătă se aşeza în faţă, iar carnea veche, în spate. (…) La începutul fiecărei zile de activitate cu clienţii, angajaţilor li se solicita să modifice termenul de valabilitate consemnat pe eticheta fiecărui produs, împunându-li-se să fie trecut drept termen de valabilitate ziua în curs“, se mai arată în rechizitoriu.
 
„În situaţia în care produsele din carne prezentau mâzgă, angajaţii ştergeau aceste produse cu apă şi cu oţet pentru a crea aparenţa că aceste produse sunt proaspete, iar în situaţia cârnaţilor au fost martore care au indicat că, dacă aceste produse se înverzeau, fiind alterate, erau şterse cu detergent. În mod constant, martorii audiaţi în cauză au declarat că, în situaţia în care carnea nu se vindea la sfârşitul unei zile de lucru, la magazinul 9, aceste cantităţi de carne erau returnate la magazinul 13. În acest magazin se proceda la tocarea cărnii care nu se vânduse, iar din această carne se preparau cârnaţi. Slănina şi oasele de porc care se învecheau erau fie afumate, fie fierte, iar apoi erau scoase din nou la vânzare. (…)“, potrivit rechizitoriului.
 
„Referitor la condiţiile de igienă în care se desfăşura activitatea, a rezultat faptul că spaţiul în care erau expuse la vânzare carnea şi produsele din carne erau pline de gândaci, iar pentru combaterea acestora, la sfârşitul fiecărei zile, angajatele foloseau diferite soluţii toxice pentru alimente cu care stropeau pardoseala, în dreptul vitrinelor frigorifice, sau spălau cu clor“, se mai arată în actul de sesizare a instanţei de judecată.
 
Într-un alt dosar, Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa alături de Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii