Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea primarului din Crișan (Tulcea), decisă la Constanța

ro

06 Apr, 2020 00:00 1105 Marime text

Ilie Munteanu, primarul comunei tulcene Crişan, a fost arestat preventiv sâmbătă de judecătorii Tribunalului Tulcea. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile, începând cu 04 aprilie şi până la 03 mai, inclusiv“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că pe data de 3 aprilie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunțat prinderea în flagrant a unei persoane, primar al unei comune din județul Tulcea, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunțător în cauză. 
 
În fapt, denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale. Prima tranșă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Tulcea, denunț înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală.
 
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a inculpatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
 
Citește și
 
Primarii îşi pot pierde mandatul dacă ANI i-a declarat incompatibili

Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia, și Paul Liviu Botaș, fostul viceprimar al municipiului, achitați definitiv. (minută)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii