Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:22 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma Seaview Advertising, a lui Barbu, citată azi la Curtea Supremă

ro

31 Jan, 2020 00:00 602 Marime text

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor analiza astăzi contestaţia la executare formulată de Seaview Advertising, firma afaceristului constănţean Ionuţ Barbu. Conform declaraţiei lui Barbu, procesul are legătură cu Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Concret, este vorba despre cauza penală în care fostul primar Radu Mazăre alături de alţi angajaţi ai Primăriei şi de alte persoane au fost condamnaţi în legătură cu modalitatea în care a fost pusă în aplicare la Constanţa Legea 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv.
 
Pentru a reveni la contestaţia formulată de Seaview Advertising, este de menţionat că, în noul proces, societatea are calitatea de contestator, iar intimaţi sunt Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanţa şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, legat de acest nou proces, Ionuţ Barbu ne-a declarat că este vorba despre un sechestru ce ar fi fost instituit în mod greşit de către procurorii anticorupţie şi pe care instanţa supremă l-a menţinut în mod eronat prin sentinţa de condamnare a fostului primar.
 

DNA nu ar fi comunicat instanţei ridicarea sechestrului

 
Sechestrul respectiv a fost instituit asupra unui teren de circa 2.000 de metri pătraţi, potrivit lui Barbu, situat în zona Mamaia Nord. Omul de afaceri a declarat că DNA şi-ar fi recunoscut greşeala privind sechestrul pe acest teren încă din anii 2006-2007 şi ar fi anulat sechestrul, dar măsura aceasta nu a fost comunicată instanţei. Aşa se face că, prin sentinţa definitivă pronunţată de Înalta Curte în Dosarul Retrocedărilor, firma s-a trezit din nou cu terenul sechestrat.
 
„Mi-e greu să vă dau explicaţii exacte, pentru că nu sunt de specialitate şi avocatul meu se ocupă de acest caz, dar vă pot spune pe scurt ce am înţeles eu de la acesta: cândva, s-a făcut o greşeală şi s-a instituit un sechestru aiurea, asupra unui teren ce nu avea legătură. Noi am contestat la momentul respectiv sechestrul, DNA-ul şi-a dat seama că cifrele erau trecute greşit pentru identificarea terenului şi au anulat măsura sechestrului“, a explicat Ionuţ Barbu cu o ocazie anterioară.
 
Totodată, acţionarul Seaview Advertising a precizat, cu aceeaşi ocazie: „Este vorba despre o eroare făcută de DNA şi corectată de DNA, care a anulat sechestrul, dar a uitat să comunice mai departe, la instanţă. Astfel că Înalta Curte a menţinut, prin noua sentinţă, sechestrul cum era scris iniţial în ordonanţă, deşi în legătură cu terenul care ne priveşte pe noi măsura fusese anulată de DNA de multă vreme. Aşa că ne-am trezit din nou cu sechestru“.
 
De asemenea, acesta a precizat: „Am adus la cunoştinţa instanţei aceste aspecte, dar ni s-a comunicat că trebuie să urmăm o procedură specială, separat“.

 
Astfel, procesul privind contestaţia la executare formulată de Seaview Advertising este programat să se desfăşoare astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu ora 9.00.
 
Citeşte şi:
 
Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor:
Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii