Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor - Curtea Supremă a respins recursurile în casație!

ro

11 May, 2021 16:58 2687 Marime text



Curtea Supremă a respins astăzi, 11 mai 2021, recursurile în casație declarate de Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și de celalte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins și excepție de neconstituționalitate invocate de Emil Dragoș Săvulescu, Alin Horațiu Dima și Constantin Racu.

Hotărârea privind excepțiile de neconstituționalitate invocate poate fi atacată în recurs, în termen de 48 de ore de la pronunțare, dar cea privind recursurile în casație este definitivă.

Iată minuta hotărârii prin care s-au respins recursurile în casație:

Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Andrei Aurel Jean, Barbu Paraschiva, Borcea Cristian, Constantinescu Nicuşor Daniel, Darie Ruxandra Luminiţa, Dima Alin Horaţiu, Dospinescu Daniela Ramona, Ene Daniel, Ghiţulescu Bogdan, Giurgiucanu Georgică, Ionescu Valentin Gheorghe, Marica Ion, Mazăre Radu Ştefan, Miron Dan, Nejloveanu Niculae, Puşcaşi Carmen, Puşcaşi Marius, Racu Constantin, Săvulescu Emil Dragoş şi Tudorache Răsvan Mircea împotriva deciziei penale nr. 32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 6536/2/2008. Obligă recurenţii-inculpaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat Racu Constantin, în cuantum de 157 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat Miron Dan, în cuantum de 627 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 mai 2021.


În ce privește excepțiile de neconstituționalitate, minuta hotărârii este următoarea:


Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 102 pct. 267 din Legea nr. 255/2013, formulată de recurentul Săvulescu Emil Dragoş. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 52 alin. 3 din Codul de procedură penală, formulată de recurentul Racu Constantin. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţiile de neconstituţionalitate a prevederilor art. 438 alin. 1 din Codul de procedură penală şi art. 102 pct. 267 din Legea nr. 255/2013, formulată de recurentul Dima Alin Horaţiu. Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare Pronunțată în ședință publică, astăzi, 11 mai 2021.




PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii