Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:37 12 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directori din CJC şi oameni de afaceri, „premiaţi“ cu peste 70 de ani de închisoare. Înalta Curte va redeschide azi dosarul (rechizitorii)

ro

25 Nov, 2016 00:00 1765 Marime text
Silvia CerbuDaniel Grădinaru şi Simona Cîrnaru, judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, vor redeschide, azi, pentru a doua oară, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare.
 
Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 9.00.
 
La termenul trecut, din data 28 octombrie, cei trei judecători au menţinut măsura preventivă constând în interzicerea iniţierii şi, respectiv, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de persoana juridică inculpată Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Amintim că în prezenta cauză au mai fost condamnaţi în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, directori din Consiliul Judeţean Constanţa, dar şi oameni de afaceri. În total, instanţa din capitală a dictat în dosar peste 70 de ani de închisoare.
 
Peste 70 de ani de închisoare
Cine sunt directorii din CJC şi oamenii de afaceri care au „căzut“ alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)


Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. De asemenea, fostul şef al CJC este cercetat, în calitate de inculpat, în dosarul Geotop 2001, care priveşte contractul pentru realizarea documentaţiei cadastrale a reţelei de drumuri din judeţ, servicii pentru care Consiliul Judeţean Constanţa s-a angajat să achite firmei bucureştene Geotop 2001 o impresionantă sumă. În cauzăNicuşor Constantinescu este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii