Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizie a luat CSM pentru judecătoarea Răşcanu

ro

15 Feb, 2020 00:00 2596 Marime text

Una caldă, una rece de la Consiliul Superior al Magistraturii pentru Curtea de Apel Constanţa. În ultima şedinţă a Secţiei pentru judecători din această săptămână, CSM a respins solicitarea Curţii de Apel Constanţa de a o delega pe judecătoarea Mihaela Voichiţa Răşcanu la Constanţa. Iar aceasta în contextul în care o cerere similară din partea Curţii de Apel, ce privea un alt judecător, a fost aprobată de aceeaşi Secţie pentru judecători a CSM.


Concret, Curtea de Apel a cerut ca magistratul Mihaela Voichiţa Răşcanu, ce îşi desfăşoară în prezent activitatea în cadrul Judecătoriei Urziceni, să fie delegată la Judecătoria Constanţa. În luna ianuarie, aceeaşi Curte de Apel formulase o solicitare similară, legată de magistratul George Crăciun, care îşi desfăşura activitatea la Judecătoria Agnita. La momentul respectiv, cererea Curţii de Apel a fost admisă de CSM, iar magistratul Crăciun a fost delegat la Judecătoria Constanţa, începând cu data de 1 februarie, pentru o perioadă de şase luni.


Nu la fel au stat lucrurile şi în cazul judecătoarei Mihaela Răşcanu. Legat de delegarea sa la Constanţa, şase membri ai Secţiei pentru judecători ai CSM şi-au exprimat votul în sensul respingerii acestei solicitări, în timp ce alţi patru membri au fost pentru admiterea cererii.


De altfel, la finele lunii noiembrie 2019, Secţia pentru judecători a CSM a respins cererea de transfer la altă instanţă formulată de judecătoarea Răşcanu. La momentul respectiv, Judecătoria Constanţa figura ca ultima opţiune de transfer pentru magistrat, după judecătoriile de sector din Capitală.


Citeşte şi:

Curtea de Apel Constanţa cere un magistrat anume pentru Judecătoria Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii