Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educației impune prin ordin părinților să asigure accesul și participarea elevilor la cursurile online

ro

24 Apr, 2020 00:00 2952 Marime text

Nici nu s-au bucurat bine profesorii de râvnita debirocratizare că iată Ministerul Educației vine cu o serie întreagă de instrucțiuni în cadrul unui ordin emis pentru crearea și/sau întărirea capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line, pe care le puteți consulta în secțiunea Document.
 
La baza tuturor activităților educative online de acum încolo va fi folosit portalul Digital pe educred.ro, ca totalitate a platformelor de e-learning și a resurselor de învățare on-line asigurate și, după caz, validate și recomandate de Ministerul Educației și Cercetării.
 
Vă prezentăm, în continuare, alte câteva dintre articolele care ne-au atras atenția, majoritatea impunând atribuțiuni cât toate literele din alfabet.
 
Spre exemplu, la art. 5 (1) Ministerul Educației și Cercetării va face demersurile necesare pentru introducerea în curriculumul programelor de formare psihopedagogică inițială, a disciplinelor de pregătire didactică și practică de specialitate (obligatorii) pentru dezvoltarea competențelor de integrare a tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare.
 
La secțiunea 4, unde sunt prevăzute măsurile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, la art. 8 managerii au vreo 12 „obligații”, educatoarele și învățătoarele vreo șapte, iar profesorii vreo nouă.
 
Art. 11 (1) Părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul legal are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul și participarea preșcolarului/ elevului la activitățile de învățare on-line organizate de unitatea de învățământ.
 
(2) Părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul legal răspunde material pentru distrugerea echipamentelor informatice și de comunicare în situația în care acestea aparțin patrimoniului unității de învățământ.
 
Art. 14. La reluarea activității de predare-învățare-evaluare în unitățile de învățământ, activitatea suport pentru învățarea on-line poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ/notă cu acordul elevului sau cu acordul părintelui /tutorelui legal.
 
Așadar, o dată cu aceste instrucțiuni, lucrurile s-au clarificat, în sensul că de la inspectorate în jos toți actorii implicați în procesul de învățământ se reîntorc la statistici și raportări.
 
Sursa foto: Facebook Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavoda
 
Citește și:

În atenția elevilor și a cadrelor didactice Prezența online la cursuri va fi monitorizată de unitățile de învățământ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii