Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ales local PNL, certificat de urbanism pentru amenajare de hală depozitare și birouri

ro

19 Jun, 2020 00:00 3414 Marime text
  • Marius Horia Căliminte și-a început cariera politică în PRM
  • Ulterior în perioada 2016-2019 a fost ales local în CLM din partea PNL
  • Și-a pierdut mandatul după ce partidul i-a retras sprijinul politic
  • După o serie de procese, Căliminte a refuzat să se mai războiască pentru revenirea în Consiliu și s-a reîntors exclusiv în afaceri


Marius Horia Căliminte, de profesie inginer și-a început cariera politică în PRM. A avut un mandat de ales local în perioada 2004-2007 iar în 2016 a intrat din nou în Consiliul Local Municipal, de această dată pe listele PNL.
Pe 15.02.2019, prefectul județului Constanța a semnat ordinul prin care se constat  încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Constanța al lui Căliminte. De asemenea, prin același ordin, locul de consilier local a fost declarat vacant. 
Decizia de încetarea a mandatului pentru cei doi consilieri a avut la bază sesizarea organizației județene a PNL Constanța, din luna ianuarie 2019, prin care era comunicat  instituției prefectului că ia fost retras sprijinul politic al partidului.
După o serie de procese, Căliminte a refuzat să se mai războiască cu PNL și s-a reîntors exclusiv în afaceri. Fostul liberal a deținut mai multe funcții de conducere de-a lungul timpul la Compania Navrom, Petromin sau Transgaz, însă din 1992 este administrator și unic asociat la societatea Dira Impex SRL, care are ca obiect de activitate “Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing”.
Pe 11 iunie a.c., fostul ales local municipal a obținut de la Primăria Constanța un certificat de urbanism cu o valabilitate de 12 luni, pentru construirea unei hale de depozitare și birouri pe bulevardul Aurel Vlaicu nr.141.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii