Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

ro

15 Sep, 2022 15:19 2447 Marime text
În luna februarie a.c., Horia Căliminte devenea membru provizoriu în Consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL, propus de primarul Vergil Chițac.
 
Marius Horia Căliminte și-a început cariera politică în PRM.

Ulterior în perioada 2016-2019 a fost ales local în CLM din partea PNL, fiind nominalizat pe lista de consilieri chiar de Chițac pe atunci președintele organizației municipale a PNL Constanța.

Și-a pierdut mandatul în 2019, după ce partidul i-a retras sprijinul politic.

După o serie de procese, Căliminte a refuzat să se mai războiască pentru revenirea în Consiliu și s-a reîntors exclusiv în afaceri.

A avut un mandat de ales local în perioada 2004-2007  din partea PRM iar în 2016 a intrat din nou în Consiliul Local Municipal, de această dată pe listele PNL.

Fostul liberal a deținut mai multe funcții de conducere de-a lungul timpul la Compania Navrom, Petromin sau Transgaz, însă din 1992 este administrator și unic asociat la societatea Dira Impex SRL.

Luni, 12 septembrie, Căliminte s-a prezentat la noul loc de muncă de la Primăria Constanța, unde ocupă un post de consilier personal al primarului Vergil Chițac.
 
„În 2016 chiar Vergil Chițac, care pe atunci era președintele organizației municipale PNL, l-a pus pe lista de consilieri municipali"

Consilierii locali USR nu sunt de acord cu alegerea făcute de edilul Constanței.
 
„În campania electorală, Vergil Chițac promitea că se va înconjura și va fi consiliat doar de oameni competenți.
 
După ce l-a adus pe Horia Constantinescu (PSD), acum a venit rândul unui alt Horia, cel puțin la fel de sinistru, de care primarul Chițac vrea să aibă grijă: Horia Căliminte.
 
Cine este Căliminte, noul „competent“ pe care Chițac l-a adus în Primărie?
 
Înainte de toate și cel mai important aspect legat de Căliminte îl reprezintă faptul că este unul dintre consilierii municipali care, în anul 2008, l-au protejat pe inculpatul Radu Mazăre (PSD) votând împotriva adresei DNA în care procurorii cereau să se stabilească dacă municipiul Constanța se constituie parte civilă în procesul din Dosarul Retrocedărilor Ilegale, pentru care Mazăre a fost ulterior condamnat la 9 ani de închisoare.
În prezent, municipaliatea are de recuperat 20 de milioane de euro - dintr-un prejudiciu calculat inițial la 114 milioane de euro - în urma condamnărilor din dosarul Retrocedărilor.

Cu toate acestea, Chițac a considerat că un individ precum Căliminte este potrivit să-l consilieze personal și pe banii constănțenilor.
 
Un traseist politic, rămas fără partid.

Pe vremea când vota cot la cot cu PSD, Căliminte era membru PRM. Ulterior, s-a transferat la PNL, iar în 2016 chiar Vergil Chițac, care pe atunci era președintele organizației municipale, l-a pus pe lista de consilieri municipali. Un an mai târziu, în 2017, Căliminte avea să-și piardă funcția fiind dat afară din PNL sub acuzația de încălcare a Codului Etic. În același an, tot cu scandal, demisiona din PNL și actualul primar, Vergil Chițac.
 
Așadar, iată cum funcționează și ce fel de oameni alcătuiesc cercul de consiliere personală al primarului Chițac. Este încă o dovadă clară a disprețului pe care acest edil îl manifestă față de constănțeni”, susține președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Fostul consilier a fost exclus din PNL. Vergil Chițac îi face „pârtie” lui Horia Marius Căliminte în conducerea Confort Urban SRL


 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii